Σαμαράς προς Πρόεδρο: Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στους χώρους που της αξίζουν

15:23 21/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Για τα αποτελέσματα των συνομιλιών του στην Κίνα και στο Αζερμπαϊτζάν, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός. Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Σαμαράς είπε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ήταν ένα πολύ καλό ταξίδι, γιατί πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για την Ελλάδα και τους έλληνες.

Σχετική είδηση: Συνάντηση Σαμαρά
με Παπούλια στο Προεδρικό ΜέγαροΠρέπει να δημιουργούμε ευκαιρίες είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας οτι με αυτόν τον τρόπο γίνεται σαφές ότι η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στους χώρους που της αρμόζει, της ανάπτυξης και μέσα από τις επαφές, τον διάλγο και την επικοινωνία , στόχος είναι να κερδίσουμε επενδύσεις για να κερδίσουμε την μεγάλη πληγή, την ανεργία.
Στη συνέχεια ο Καρολος Παπούλιας επισημανε οτι χρειάζεται παρακολούθηση το θέμα για να προσθέσει ο πρωθυπουργός ότι πράγματι πρέπει να υπάρχει μια παρακολούθηση, μια συνέχεια, πρέπει να υπάρχει το Α για να υπάρχει το Β και αναφερόμενος στο στίχο του Ελύτη είπε να είμαστε του ολίγου και του ακριβού. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μετέφερε τις προσκλήσεις των προέδρων της Κίνας και του Αζερμπαϊτζάν να επισκεφθεί ο Κάρολος Παπούλιας Παπούλιας τις χώρες.

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση

Σταθερή Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως είναι οι μεγάλοι στόχοι της κυβέρνησης, όπως κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Σταθεροποιήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη. Τώρα την σταθεροποιούμε στο παγκόσμιο χάρτη. Ευκαιρίες, εξωστρέφεια και επενδύσεις. Έτσι νομίζω ότι θα πολεμήσουμε την ανεργία, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα