Σαμαράς: Διαψεύσαμε τους επαγγελματίες καταστροφολόγους

12:33 9/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Διασφαλίζουμε την αξιοπιστία της χώρας και δίνουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη, διαψεύδοντας τους επαγγελματίες καταστροφολόγους και κυρίως την αντιπολίτευση που με δηλητηριώδη λαϊκισμό υπονομεύει τις επενδύσεις στη χώρα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του με την οποία έκλεισαν σήμερα οι εργασίες του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα στηλίτευσε στάση του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του επικεφαλής Αλέξη Τσίπρα,
λέγοντας ότι ο λαός θα του επιφυλάξει «αυτοκρατορική απομόνωση», ενώ απέδωσε εύσημα σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη στήριξή τους.«Η τρικομματική κυβέρνηση έχει διαφωνίες κυρίως ιδεολογικές αλλά έχει καταφέρει μέσα σε 11 μήνες που κυβερνά να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως αυτό συμβαίνει την ώρα που η αποσταθεροποίηση διευρύνεται στη γειτονιά μας και σε όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Οπως είπε η συγκυβέρνηση δίνει μήνυμα ενότητας την ώρα που «ο κ. Τσίπρας ζητάει το θρόνο της εξουσίας βρίζοντας τον τόπο»: «Θα έχει από τον ελληνικό λαό αυτοκρατορική απομόνωση. Εμείς οι τρεις, αντίθετα, τραβάμε κουπί, χωρίς κακίες για τον τόπο, με διαφωνίες, ναι, για το καλό του τόπου. Κωπηλασία χρέους θα έλεγε ο ποιητής», επισήμανε.

Παράλληλα, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πασχίζει» να μην έρθουν χρήματα στην Ελλάδα, να μην γίνουν επενδύσεις, γι αυτό και δεν αντιδρά μόνο σε κάποιες επενδύσεις, αλλά σε όλες τις επενδύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Συνεχίζοντας την επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση την κατηγόρησε ότι βρίσκεται σε «λαϊκιστικό παραλήρημα» και μίλησε για «γκρίνια» στο εσωτερικό της. «Αν θέλουν να διαλύσουν τις συνιστώσες γιατί μιλάνε πιο ακραία από τις πιο ακραίες συνιστώσες τους; Τους αφήνουμε να τσακώνονται», παρατήρησε.
Σχετικά με το ΔΝΤ είπε ότι, «τα λάθη τα είχαμε επισημάνει από το πρώτο μνημόνιο, αλλά σήμερα πλέον δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε πίσω και προχωράμε μπροστά». «Άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας και αυτές τις επιτυχίες τις αναγνωρίζουν και όσοι ξένοι δεν είχαν να πουν καλό λόγο για την χώρα μας και το μέλλον επιφυλάσσει και άλλες θετικές εκπλήξεις για τους Έλληνες», είπε.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι διεκδικούμε την αναβάθμιση του γεωπολιτικού μας ρόλου για να πετύχουμε το στοίχημα της ανάπτυξης, και στο πλαίσιο αυτό επισήμανε τη μεγάλη σημασία της σταθερότητας σε Ελλάδα και Κύπρο, την ανάγκη δημιουργίας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τη λαθρομετανάστευση και τους ενεργειακούς πόρους, καθώς και το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί πολυσήμαντη εμπορική πύλη για την Ευρώπη.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που εντόπισαν η Κύπρος και το Ισραήλ και υπογράμμισε ότι υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι βρίσκονται ακόμα πιο σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου όχι μόνο στα ΝΑ της Κρήτης, αλλά και νότια και δυτικά και σε όλη την περιοχή μέχρι το Ιόνιο.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας, διότι φωτογραφίζει εθνικό μας πλούτο, αλλά είναι σημαντικό και για την Ευρώπη ολόκληρη διότι η Ευρώπη έχει τεράστια δίψα ενέργειας. Φυσικά η ανακήρυξη και εκμετάλλευση της ΑΟΖ είναι αποκλειστικά εθνική υπόθεση. Αυτό τίποτε δεν το αλλάζει. Ολα, πρέπει να γίνουν με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας και όχι να γίνουν αντικείμενο τοπικών ανταγωνισμών. Εδώ χρειάζεται η στήριξη της Ε.Ε.» είπε.
Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φαινόμενο του ναζισμού κάνοντας λόγο για απεχθείς θέσεις και συμπεριφορές που δεν εκφράζουν κανένα, αλλά τροφοδοτούνται από το φόβο.
«Το μόνο μελανό σημείο των τελευταίων χρόνων είναι οι νεοναζί» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «τους υπηρετεί όταν ζητά να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες».

Επισήμανε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από τη θεωρία των δύο άκρων, όμως, οι ακραίες συμπεριφορές του τροφοδοτούν το άλλο άκρο, που είναι η Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος τόνισαν ότι έγιναν σημαντικά βήματα, καθώς μειώθηκε η εισροή λαθρομεταναστών και το ζήτημα είναι η επαναπροώθηση τους στις χώρες προέλευσης, καθώς αυτές δεν τους δέχονται. «Δεν πυροβολούμε άοπλα γυναικόπαιδα στα σύνορα, ούτε βουλιάζουμε καράβια, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε άοπλη εισβολή», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει αυτή την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης.
Πριν την ομιλία ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος του έθεσε το θέμα της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος προτίθεται να καταβάλει αμέσως ένα ποσό.

Στην είσοδο του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» τον περίμεναν μεταλλωρύχοι που εργάζονται στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Του ζήτησαν να γίνει η επένδυση, να διασφαλιστεί η εργασιακή ειρήνη και να επισκεφθεί τις Σκουριές. Ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε ότι η επένδυση θα προχωρήσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα