Σάκης Καρυπίδης: «Τα καλύτερα… έρχονται για τον Εθνικό»

00:22 11/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο Εθνικός Σιδηροκάστρου το φετινό πρωτάθλημα της Γ εθνικής.

Με την επιστροφή της στην κατηγορία, η ομάδα του Σιδηροκάστρου έχει μια νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στον ΠΑΟ Κοσμίου και μια ισοπαλία με τον περσινό πρωταθλητή Απόλλωνα Παραλιμνίου. Ο προπονητής που οδήγησε τον Εθνικό Σιδηροκάστρου στη Γ εθνική και το καθοδηγεί φέτος στο πρωτάθλημα, ο Σάκης Καρυπίδης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών μετά

το 1-1 κόντρα στον Απόλλωνα.

Ο Σάκης Καρυπίδης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

-Για την ισοπαλία κόντρα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου:

«Για να πω την αλήθεια το μόνο που κρατάω από αυτό το παιχνίδι είναι ο ένας βαθμός, γιατί δεν μου άρεσε η ομάδα μας. Οι δυνατότητες της ομάδας, ειδικά από τη μέση και μπροστά, μπορούμε πολύ περισσότερα. Τώρα δεν ξέρω. Τα παιδιά είχαν άγχος; Ήταν κουρασμένα; Παίζαμε με τον περσινό πρωταθλητή και είδαν το παιχνίδι διαφορετικά; Θα μιλήσουμε για να δούμε τι έφταιξε και δεν μπορέσαμε σε αυτό το κομμάτι να κάνουμε αυτά που λέμε στην προπόνηση και αυτά που βλέπω ότι μπορούμε να κάνουμε. Εμείς ξέραμε ότι θα παίξουμε με μια πολύ καλή ομάδα, ότι θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ότι θα πιεστούμε πολύ και για αυτό είχαμε κάνει ένα πλάνο, να κλέβουμε τη μπάλα και να βγαίναμε στην αντεπίθεση για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να πάρουμε το παιχνίδι. Τα καταφέραμε όμως μέχρι εκεί που παίρναμε τη μπάλα, στο δημιουργικό κομμάτι οι παίκτες μου ήταν κάτω του μετρίου. Τα παιδιά το κατάλαβαν, δεν μπορούσαν να το εξηγήσουν. Πάντως μεσοαμυντικά ήταν πάρα πολύ καλοί, δώσανε τον εαυτό τους και κάτι παραπάνω».

-Για το καλό ξεκίνημα αν και η ομάδα προέρχεται από το τοπικό πρωτάθλημα:

«Η ομάδα πέρυσι έπαιζε στο τοπικό και οι οχτώ από τους ένδεκα παίκτες που ξεκίνησαν κόντρα στο Παραλίμνιο ήταν στην περσινή ομάδα. Τα παιδιά έπαιζαν τοπικό αλλά είναι διαφορετικά όταν αλλάζεις κατηγορία, μέχρι να βρεις τα πατήματα σου, μέχρι να πιστέψεις στον εαυτό σου, μέχρι να δεις τους αντιπάλους, θέλει λίγο χρόνο. Εμάς έτυχε να παίξουμε στη δεύτερη αγωνιστική με την περσινή πρωταθλήτρια, όσο να ναι επηρεάζει την ομάδα, τα παιδιά όμως παιχνίδι με το παιχνίδι θα είναι καλύτεροι και η ομάδα θα βελτιώνεται. Εμείς κάναμε ένα πλάνο ώστε η ομάδα να είναι συμπαγής πίσω, να μην δέχεται εύκολα γκολ, αυτό θέλουμε και από εκεί και πέρα χρόνο με το χρόνο θα αρχίσουμε να παίζουμε και μπάλα, να αλλάζουμε τις πάσες που πρέπει, να πλαγιοκοπούμε, να σουτάρουμε, να δημιουργούμε ευκαιρίες».

-Για την καλή εμφάνιση του τερματοφύλακα Δημήτρη Τσιντσάρη και το πέναλτι που απέκρουσε στα τελευταία λεπτά:

«Το περίμενα γιατί ήξερα ότι αν βρει ο Δημήτρης τη γωνία θα το αποκρούσει. Ο Δημήτρης είναι πάρα πολύ καλός στα πέναλτι και σε κάθε προπόνηση κάνει πλάκα με τα παιδιά που προσπαθούνε να του βάλουν γκολ με πέναλτι και δεν μπορούνε το κάνουν αυτό. Το ήξερα ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να το αποκρούσει. Έπεσε σωστά, γρήγορα σηκώθηκε και σε δεύτερο χρόνο βρήκε τη μπάλα. Αυτό το παιδί ήρθε πέρυσι στην ομάδα μας. Είχε σταματήσει για ένα χρόνο την μπάλα και γιατί είναι ο αδελφός του στην ομάδα και είναι από το διπλανό χωριό είπαμε να φέρει το δελτίο του αν χρειαστεί να μας βοηθήσει. Εγώ πιστεύω ότι και η ομάδα τον βοήθησε, γιατί το παιδί παίζει και το ευχαριστιέται και μάλιστα σε μια μεγαλύτερη κατηγορία, αλλά ο ίδιος βοήθησε και την ομάδα μας».

-Για τον Πανσερραϊκό:

«Εγώ και για τον Πανσερραϊκό και για τον Εθνικό βλέπω ότι στηρίζονται σε νέα παιδιά από το Νομό και είναι μια μικρογραφία του Παναθηναϊκού. Αν έχουν λίγο τύχη οι στόχοι θα επιτευχθούν πολύ νωρίς. Αυτό με τα νέα παιδιά, βέβαια συνήθως στην Ελλάδα γίνεται κατά ανάγκη. Καλό είναι να πιστεύουμε σε αυτά τα παιδιά και όταν η ομάδα δεν έχει οικονομικά ή άλλα προβλήματα. Ταλέντο υπάρχει στο Νομό»

-Για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αετό Ορφανού:

«Ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι. Κόντρα στον Αετό δώσαμε το πρώτο φιλικό με ομάδα κατηγορίας και πρέπει να πω ότι αυτή η ομάδα με εντυπωσίασε, τα τρεξίματα τους, η ενέργεια που βγάζανε, η τακτική, κοντά οι γραμμές, γενικά είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς βέβαια το πλάνο που κάνω σε κάθε παιχνίδι είναι να πηγαίνουμε για τη νίκη».

-Για τον κόσμο του Εθνικού:

«Εγώ και στα δύο παιχνίδια είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο. Είδα σχεδόν η κερκίδα να είναι γεμάτη και μακάρι να συνεχίσουν έτσι, να έρχονται να βλέπουν καλό ποδόσφαιρο κι εμείς να παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα