Σ. Καρακόλιας: «Βρήκα την κατάσταση στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπως την περίμενα…»

13:17 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζει τις συναντήσεις του με το προσωπικό των τμημάτων του νοσοκομείου Διδυμοτείχου ο νέος αναπληρωτής διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Στέφανος Καρακόλιας, ο οποίος ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του την Τρίτη.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο κ. Καρακόλιας δήλωσε ότι «βρήκε την κατάσταση στο νοσοκομείο όπως την περίμενε», σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερα προβλήματα σχετίζονται με τις ελλείψεις προσωπικού. Όπως είπε, η υποστελέχωση θα αντιμετωπιστεί με μόνιμες λύσεις που θα

αναζητηθούν μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και με προσωρινές, για το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την πλήρωση των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό. Ο κ. Καρακόλιας μίλησε εγκωμιαστικά για τις προσπάθειες των εργαζομένων του νοσοκομείου, οι οποίοι, όπως σημείωσε, παρά το γεγονός ότι υπερβαίνουν εαυτόν για να βγουν τα προγράμματα και εργάζονται πολλές φορές χωρίς να αμείβονται για όσα προσφέρουν, κρατούν υψηλό το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται στους κατοίκους της περιοχής που εξυπηρετεί το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Ο νέος αναπληρωτής διοικητής αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει υποβληθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ και αφορά στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της ΑΜΘ, εξηγώντας ότι για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχουν προϋπολογιστεί προμήθειες ύψους 1,8 εκ. ευρώ. Θετικό χαρακτήρισε ο κ. Καρακόλιας και το γεγονός ότι ο δήμος Διδυμοτείχου έχει ήδη έτοιμη, εγκεκριμένη μελέτη για τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο νοσηλευτικό ίδρυμα, η οποία θα διευκολύνει την υλοποίηση της πρότασης που υπέβαλε η διοίκηση του νοσοκομείου Έβρου (Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου) για ένταξη στο πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης και λειτουργίας συστημάτων παραγωγής ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών σε δημόσια κτίρια.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα