Σ. Φάμελλος: «Στόχος η συζήτηση για το χρέος στο Eurogroup του Δεκεμβρίου» (audio)

13:43 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η Γερμανική πλευρά σε αντίθεση με το ΔΝΤ, τον ESM και τη Γαλλία προσπαθεί να καθυστερήσει τη συζήτηση για το χρέος, γιατί υποκύπτει σε ένα εσωτερικό ακροατήριο αλλά και σε δεσμεύεις που είχε λάβει έναντι αυτού του ακροατηρίου», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος, ανέφερε, πως η πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση δεν αμφισβητείται από κανέναν και επανέλαβε πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της, το χρέος να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Eurogruoup στις 7 Δεκεμβρίου.

Υπάρχει ένας συσχετισμός δυνάμεων που μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της χώρας μας, παρά τις αντιθέσεις που υπάρχουν στην Ευρώπη σήμερα αναφορικά με την πορεία της, τόνισε, και εκτίμησε και η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στον προγραμματισμένο χρόνο, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

Αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή για θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, δήλωσε, πως το θέμα αυτό είναι στενά συνδεδεμένο με την έξοδο από την κρίση γιατί η διαπλοκή και διαφθορά είτε με τη φοροδιαφυγή είτε με τα χαριστικά συμβόλαια των κρατικών προμηθειών και τις μίζες στέρησαν ωφέλιμους πόρους από την χώρα.

Η διαφθορά και η διαπλοκή, στερούν από τη χώρα μας και την ισότιμη επιχειρηματικότητα, γιατί πάντα έπρεπε να έχεις ένα κολλητό για να πάρεις δάνειο, πρόσθεσε, και υπογράμμισε ότι όλα συνδέονταν με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας.

Για τις περιπτώσεις πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε ότι μπορεί να οφείλονται στο ότι κάποια τράπεζα δεν υλοποιεί το νόμο ή σε κάποιο άλλο είδους χρέους, όπως να υπάρχει δημόσιο χρέος προς κάποιο Δήμο. Και με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, τόνισε, χρειάζεται να είναι ενεργή η κοινωνία και να παρακολουθούνται και να επιλύονται κατά περίπτωση εκείνες οι περιπτώσεις όπου υπάρχει αδικία.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα