Ρόδος: Θεσμοθέτηση του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού ζητεί το ΕΒΕΔ

11:40 11/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού, για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητεί με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
Συγκεκριμένα ζητούν να υπάρξει εγκύκλιος, ώστε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα ν’ ακολουθούν μια ενιαία διαδικασία κατάσχεσης και απόδοσης των κατασχεθέντων, καθώς και άρση της κατάσχεσης αναφορικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Αυτό, όπως αναφέρεται στην επιστολή, θα εξασφαλίσει αμοιβαίες ωφέλειες

για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όπως η γρήγορη ομαλοποίηση του τραπεζικού λογαριασμού για τη μικρομεσαία επιχείρηση, ταχύτερη χρήση του λογαριασμού για την τράπεζα και ταχύτερη είσπραξη των κατασχεθέντων για το ελληνικό Δημόσιο.
«Ζητάμε κάτι, που ο ίδιος ο υπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα πράξει» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Νίκος Παπασταματίου, προσθέτοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στους θεσμούς που αντιδρούν.
«Ελπίζουμε, είπε, η διαπραγμάτευση να φέρει θετικά αποτελέσματα, καθώς και οι επιχειρήσεις στραγγαλίζονται και το κράτος χάνει χρήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα