Ρόδος: Μήνυμα συνεργασίας για την προώθηση λύσεων

12:00 13/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το μήνυμα της συνεργασίας και της συνένωσης των δυνάμεων, πέρα από ιδεολογικές και κομματικές τοποθετήσεις και με μοναδικό στόχο την προώθηση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έστειλαν οι εννέα κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άπαντες στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου για συντονισμό και κοινό πλαίσιο δράσης.
Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε εξαιρετικά καλό κλίμα και με απόλυτη σύμπνοια, όσον

αφορά στην από κοινού προώθηση των θεμάτων που περιελάμβανε η ατζέντα της συζήτησης, προκειμένου να ασκηθεί πίεση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
Ο συντονισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τους βουλευτές των δύο νομών κρίθηκε επιβεβλημένος λόγω της κρισιμότητας της περιόδου, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πλουσιότατο κοινοβουλευτικό έργο και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι καθοριστικές για την διαμόρφωση του θεσμικού και διοικητικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο θα κληθεί να λειτουργήσει η Περιφέρεια την επόμενη πενταετία.
Οι βουλευτές θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα, ώστε θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να τύχουν θετικής έκβασης κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι απ’ αυτήν βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, τονίζοντας ότι υπήρξε δέσμευση απ’ όλους για ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε η Περιφέρεια να μην μείνει πίσω σε χρηματοδότηση μέσα από διάφορα προγράμματα.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ανέφερε ότι στη συνάντηση δεν προσδόθηκε κομματικός χαρακτήρας και τα θέματα που επέλεξε ο περιφερειάρχης ήταν ενωτικά για τους βουλευτές.
«Συμφώνησα, είπε, πως το Νότιο Αιγαίο αδικείται σε πολλά και κατά συνέπεια χρειάζονται παρεμβάσεις ακόμη και ακρόαση από τον Πρωθυπουργό».

Keywords
Τυχαία Θέματα