Ροδόπη-Α.Βαφειάδης: Αν δεν διαγραφούν τα χρέη, θα κλείσουν επιχειρήσεις

14:45 11/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τους 25 προέδρους των Σωματείων της Ροδόπης συνομίλησε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης, ο κος Ανέστης Βαφειάδης καταγράφοντας ως συμπέρασμα ότι η υγειονομική κρίση που βιώνουμε χτυπά μονόπλευρα τους εμπόρους, τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτές . Δύο λέξεις, «αγωνία για το μέλλον» καταγράφει ο κος Βαφειάδης στις συνομιλίες τους και μιλά για μια πτώση του τζίρου κατά

40 με 50% στα καταστήματα που λειτουργούν στην εμπορική αγορά της Κομοτηνής.

Ο κος Ανέστης Βαφειάδης

«Τα συσσωρευμένα χρέη είναι το νούμερο ένα πρόβλημα» ανέφερε ο κος Βαφειάδης υποστηρίζοντας ότι με αυτά τα χρέη θα βρεθούν αντιμέτωποι οι επαγγελματίες όταν θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις τους. Πρόκειται, όπως είπε για: Χρέη που αφορούν στην ενέργεια, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις προμήθειες, στη φορολογία και στην επιστρεπτέα προκαταβολή. «Η βοήθεια που τώρα μας δίνεται του χρόνου τέτοιο καιρό θα πρέπει να την επιστρέψουμε» ανέφερε σημειώνοντας επί λέξει: «Είναι χρέη για τα οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά πρέπει να πληρωθούν από εμάς» .

Αναφερόμενος στην επικοινωνία  που είχε με τους συναδέλφους του με τον Υπουργό Οικονομικών κο Σταϊκούρα τόνισε ότι ο Υπουργός ανέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο προχωρά βήμα –βήμα ανάλογα με τις αντοχές της οικονομίας . «Κακά τα ψέματα, η οικονομία μας είναι «πληγωμένη», μόλις πήγε να πάρει τα πάνω της ήρθε αυτή η μεγάλη δυσκολία. Οπότε, είναι πάρα πολύ δύσκολα και δεν μπορούμε να περιμένουμε να πάρουμε περισσότερα από όσα μας είπαν». Για να προσθέσει όμως ότι οι ίδιοι: Διεκδικούν, επιμένουν, ζητούν, αγωνίζονται, « διότι», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει « αν δεν κλάψει το παιδί η μάνα του δεν θα του δώσει να φάει».

Μιλώντας για την επόμενη μέρα ο κος Βαφειάδης δεν έκρυψε την αγωνία του λέγοντας «Πολλά ακούγονται, αλλά αυτή τη στιγμή όλα είναι στη σφαίρα της θεωρίας. Όταν ανοίξουμε τις επιχειρήσεις, τότε θα ξέρουμε τι θα ισχύσει οριστικά. Εμείς ζητάμε να μην έχουμε χρέη, γι αυτό και μιλάμε για διαγραφή χρεών, όχι αναστολές και «κουρέματα». Αν δεν διαγραφούν τα χρέη, θα κλείσουν οι επιχειρήσεις».
Φώτο: Αν.Βαφειάδης ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα