Ροδόπη: Απρίλης με χιόνια, βροχές και κρύο

16:51 2/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ
Στο δρόμο προς το τελωνείο της Νυμφαίας

«Η βροχή τ’ Απριλομάρτη, μόνο τους ψαράδες βλάπτει» λέει η παροιμία, αλλά οι καιρικές συνθήκες του τελευταίου 24ώρου δεν είχαν μόνο βροχή. Είχαν και βροχή και τσουχτερό κρύο, είχαν και χιόνι! Χιονόπτωση και μάλιστα για αρκετή ώρα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά της Οργάνης. Ένα λευκό πέπλο έχει σκεπάσει τα πάντα στους οικισμούς της περιοχής χαρίζοντας ένα υπέροχο θέαμα στους ορεσίβιους κατοίκους.

Ορεινή Ροδόπη

«Όταν η Οργάνη λειτουργούσε ως Κοινότητα η αντιμετώπιση της κακοκαιρίας γινόταν άμεσα. Το εκχιονιστικό μηχάνημα της περιοχής

είναι από την προεδρία του κ. Εμίνογλου και χάρη σ’ αυτό, που  παραμένει εδώ, διατηρείται το οδικό δίκτυο ανοικτό» ανέφερε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Αχμέτ Αρναούτ κάτοικος της Άνω Βυρσίνης τονίζοντας την ανάγκη στις ορεινές περιοχές να λειτουργούν Κοινότητες.

Άνω Βυρσίνη

Χιόνι και μάλιστα πολύ και στην περιοχή του τελωνείου της Νυμφαίας. Εκχιονιστικά μηχανήματα της Εγνατίας όλο το βράδυ έριχναν αλάτι και μέχρι το πρωί διατηρούσαν τους δρόμους καθαρούς. «Απίστευτο σκηνικό για Απρίλιο μήνα» ανέφερε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο έμπειρος χειριστής του εκχιονιστικού μηχανήματος κ. Κωνσταντίνος Φλώρος τονίζοντας πως η παρά τη μειωμένη προσέλευση στην περιοχή λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία από τον κορονοϊό (14 μέρες καραντίνα για όσους έρχονται από τη Βουλγαρία) φροντίζουν το οδικό να δίκτυο να παραμείνει ανοικτό, λειτουργικό και ασφαλές.

Χίονι, 2 Απριλίου(!) 2020

Το «ποδαρικό» του Απρίλη δεν ήταν χαμογελαστό. Ίσα – ίσα που ακολούθησε τις «δυστροπίες» των τελευταίων ημερών του Μαρτίου. Έτσι, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, οι διακοπές και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας με χιόνια στα ορεινά, βροχές στα πεδινά και τσουχτερό κρύο να χαρακτηρίζουν τη σημερινή ημέρα  από νωρίς τα ξημερώματα έως το μεσημέρι.

Με μεγάλη προσοχή η κίνηση στο ορεινό δίκτυο

Και φυσικά δεν λείπουν: η καθιερωμένη διακοπή κυκλοφορίας λόγω αυξημένης ροής υδάτων στις ιρλανδικές διαβάσεις: 1) Αγίας Μαρίνας Ιμέρου 2) Μωσαϊκού στη Ροδόπη. Στην Ξάνθη η κυκλοφορία των Οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων: 1) Ε.Ο. Ξάνθης – ΜΣ Αγίου Κωνσταντίνου, από το 20 χλμ 2) Ε.Ο. Ξάνθης – Δράμας, από το 10 χλμ έως τα όρια με το νομό Δράμας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα