Ρεκόρ θανάτων στις ΗΠΑ λόγω Covid-19-Ακολουθεί η Ιταλία-Καθολικό Πάσχα μέσα στο σπίτι (video)

10:09 12/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες βράδυ τους 20.000 θανάτους από τον νέο κορονοϊό, αφήνοντας πίσω και την Ιταλία, που όμως κι αυτή το πλησιάζει, κι ενώ πάνω από 2 δισεκ. χριστιανοί βιώνουν ένα πρωτόγνωρο Πάσχα, χωρίς τις παραδοσιακές λειτουργίες και μέσα στα σπίτια τους. Στους 107.064 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από την πανδημία σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό του Παν/μιου Johns Hopkins,

πάνω από 20.071 άνθρωποι κατέληξαν από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, όπου καταγράφεται και ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως (519.443).

Και στην Ιταλία, ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 20.000 -19.468 έως χθες. Πάσχα των Καθολικών σήμερα και σε μία άδεια εκκλησία του Αγίου Πέτρου ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε κατά τη λειτουργία «γίνετε αγγελιοφόροι της ζωής εν καιρώ θανάτου. Μην υποκύπτετε στον φόβο», ενώ και το μήνυμά του θα το εκφωνήσει ενώπιον συμβολικού πλήθους 20 ανθρώπων μέσα στον ναό, αντί στη γεμάτη πιστούς πλατεία του Βατικανού.

Στην Απουλήια περίπου 200 πιστοί μη αντέχοντας πια, παραβίασαν σήμερα την καραντίνα και προσήλθαν για να προσευχηθούν μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Λάμις. Ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Από την πλευρά του ο υπεύθυνος για τη μάχη κατά της πανδημίας Ντομένικο Αρκούρι δήλωσε πως «δεν είμαστε στο τέλος του τούνελ, αντίθετα η έξοδος είναι ακόμη μακριά. Σας εκλιπαρώ να μείνετε σπίτια σας και να είσθε προσεκτικοί».

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το θλιβερό ρεκόρ της Ιταλίας-Πάνω από 107.000 οι νεκροί στον πλανήτη

Στις ΗΠΑ το αρνητικό αυτό ορόσημο καταγράφεται την ώρα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μελετά το πότε θα μπορέσει η χώρα, που έχει ανακοινώσει πάνω από μισό εκατομμύριο κρούσματα, να αρχίσει να βλέπει μια επιστροφή στην κανονικότητα.

Εν τω μεταξύ, πάνω από το 10% των 4.800 μελών του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Θίοντορ Ρούζβελτ» έχει διαγνωσθεί θετικό στο νέο κορονοϊό.

To Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως εφαρμόζει τις έκτακτες εξουσίες που του εκχωρεί η Πράξη Αμυντικής Παραγωγής για να ενισχύσει την παραγωγή μασκών Ν95 που είναι αναγκαίες για την προστασία του ιατρικού προσωπικού από τον κορονοϊό και δεν επαρκούν σε πολλά σημεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα