Ραγδαίες εξελίξεις μετά την αποκάλυψη του εγγράφου προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

00:51 14/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι ανακαλεί το επίμαχο έγγραφο που απέστειλε η Ασφάλεια Κομοτηνής προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για τους ακαδημαϊκούς που έχουν ασχοληθεί με τον όρο «τουρκική μειονότητα» ενώ μάλιστα κάνει γνωστό ότι διατάχθηκε αρμοδίως η διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί με το έγγραφο.

Η εξέλιξη της υπόθεσης φαίνεται μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας Ροδόπης δεν αφορά σε πιθανή διάπραξη αδικημάτων από ακαδημαϊκούς αλλά σε αναζήτηση πραγματογνώμονα μετά από μήνυση

κάποιων .

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι ανακαλείται έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής και απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την 30 Νοεμβρίου 2017 και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Nωρίτερα, με αφορμή το έγγραφο του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με το οποίο ζητήθηκαν “τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο- πεδίο- ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική» μειονότητα’’, το Υπουργείο Παιδείας ,Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει:

To Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες.

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ραγδαίες, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο,ragdaies, dimokriteio panepistimio