Ρ. Σβίγκου: «Κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας της οικονομίας» (audio)

12:51 12/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το πιο θετικό είναι ότι κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας της οικονομίας και ακυρώνονται σχέδια παραβίασης της συμφωνίας του Ιουλίου, αλλά και αποσταθεροποίησης της χώρας», είπε, μιλώντας στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τους Ανδρέα Παπασταματίου και Έλενα Καραγιάννη, που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον

οδικό χάρτη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και την στάση του επικεφαλής του Eurogroup, η κα Σβίγκου σχολίασε, πως «ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων και ο κος Ντάϊσελμπλουμ μιλούν για την αναγκαιότητα απομείωσης του ελληνικού χρέους».
Επεσήμανε όμως, ότι «από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος ο κ. Βέμπερ συνέχισε για μια ακόμα φορά να επαναλαμβάνει επιχειρήματα των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών, που βέβαια δεν μας παραξενεύουν, όταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης , ο οποίος είναι και Έλληνας, τα αναπαράγει εντός της χώρας», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου.

Ερωτηθείσα για τα σενάρια ανασχηματισμού, απήντησε πως αυτό δεν είναι θέμα του κόμματος και δεν θα ήθελε να αναφερθεί σ’ αυτό.

Σχετικώς με το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, είπε ότι: «Θα γίνει μετά το πέρας της αξιολόγησης» και υπογράμμισε, πως «σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, η αριστερά έχει μία παράδοση, η οποία δεν είναι η εκλογή του αρχηγού, αυτή που καθιστά το κόμμα συμμέτοχο των διεργασιών στην κοινωνία, αλλά είναι το πώς τα ίδια τα μέλη παρεμβαίνουν και καθορίζουν την στρατηγική και τον προσανατολισμό του κόμματος».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

The post Ρ. Σβίγκου: «Κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας της οικονομίας» (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα