Ρ. Δούρου εναντίον Κ. Μητσοτάκη και Ντ. Μπακογιάννη

00:14 22/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αιχμηρή απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Ντόρα Μπακογιάννη για δηλώσεις τους σχετικά με τις ευθύνες για την τραγωδία που έπληξε τη Δυτική Αττική, δίνει η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου.

«Αποτελεί ύβρη, στη μνήμη των θυμάτων της τελευταίας τραγωδίας, οι άνθρωποι αυτοί, που έχουν κάνει την πολιτική καριέρα ζωής, να παριστάνουν σήμερα τους κήνσορες…», τονίζει σε μακροσκελή

δήλωσή της η περιφερειάρχης.

Με αφορμή αναφορές του προέδρου της ΝΔ, χθες στη Βουλή, σε πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας, χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη ως «ενορχηστρωτή της εκστρατείας συγκεκριμένων μέσων, ηλεκτρονικών και τηλεοπτικών, ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που με περίτεχνη κοπτοραπτική, εφαρμόζουν λογική μονταζιέρας, απαιτώντας πάση θυσία εξιλαστήρια θύματα και στοχοποιώντας με ανερυθρίαστα».

Για την βουλευτή της ΝΔ, που δήλωσε ότι ο προκάτοχός της στην Περιφέρεια, παρέδωσε «πλήρη εγκεκριμένη μελέτη» που «θα προφύλασσε την περιοχή», ενώ η σημερινή διοίκηση επέδειξε ολιγωρία, η κ. Δούρου τονίζει ότι «διαστρεβλώνει συνειδητά την πραγματικότητα» ενώ παραθέτει συγκριτικά στοιχεία για τα προωθούμενα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Ειδικότερα, αναφέρει πως όπως τεκμαίρεται, ο τέως περιφερειάρχης πριν παραδώσει τη Διοίκηση της Περιφέρειας, «είχε ενταγμένα 57 αντιπλημμυρικά έργα, που είναι μικρά και τοπικής κλίμακας έργα, εντός αστικού ιστού (χωρίς δηλαδή να προβλέπονται κάποιες σοβαρές παρεμβάσεις στα μεγάλα ρέματα της Αττικής), και τα οποία στηρίζονται σε μικρής εμβέλειας μελέτες των Δήμων. Δεν περιλαμβάνεται δε καμία σημαντική διευθέτηση ρέματος. Να σημειωθεί επίσης ότι απουσιάζει πλήρως από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων, το έργο “εκτροπή ρέματος Αγ. Αικατερίνης και διευθέτηση χειμάρρου Σούρες”. Πρόκειται συγκεκριμένα: για 60 εκατομμύρια για 57 αντιπλημμυρικά, την ώρα που η δική μας Διοίκηση ωριμάζει και προχωράει 197 έργα (152 ΠΕΕ & 45 Εθνικό και Συγχρηματοδοτούμενο ΠΔΕ) συνολικού προϋπολογισμού 592.732.647,11 εκ. ευρώ.

Οι μάσκες έχουν πέσει οριστικά. Ουδέποτε έγινε πιστευτό ότι ο κ. Κουμουτσάκος είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής το 2014. Ο πραγματικός εκλεκτός της ήταν, όπως αποδεικνύεται πλέον περίτρανα, ο κ. Σγουρός. Διαχρονική έκφραση του πλέγματος εξουσίας που αποτελείται από τους τρομοκράτες σε βάρος του περιβάλλοντος, τους θύτες των ζωών μας, εκείνους που ευθύνονται για 40 χρόνια αυθαίρετα, “με φως, νερό, τηλέφωνο, δήλωσέ το, για να το σώσεις”. Αποτελεί ύβρη, στη μνήμη των θυμάτων της τελευταίας τραγωδίας, οι άνθρωποι αυτοί, που έχουν κάνει την πολιτική καριέρα ζωής, να παριστάνουν σήμερα τους κήνσορες…» σημειώνει.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί με την κυρία Δούρου. Η περίπτωσή της, άλλωστε, θα εξεταστεί από την Δικαιοσύνη στην οποία η ίδια προσέφυγε για να διερευνηθούν οι ευθύνες της», ανέφερε η ΝΔ απαντώντας στην περιφερειάρχη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δούρου, Μητσοτάκη, Μπακογιάννη,dourou, mitsotaki, bakogianni