Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Αγ. Πελαγία Κρήτης – Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Διδυμότειχο Έβρου

16:09 27/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην τουριστική περιοχή της Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχε και σκάφος του Λιμενικού, ενώ έχουν κινητοποιηθεί ένα ναυαγοσωστικό και οκτώ ιδιωτικά σκάφη. Ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Ηράκλειο: Φωτιά στην Αγία Πελαγία κινητοποίησε Πυροσβεστική και Λιμενικό (video)

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά σε οικισμό χωρίς όμως να απειληθούν κατοικίες.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε

σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και στο Πέραμα κοντά στη Λεωφόρο Σχιστού. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Ασβεστάδες στο Διδυμότειχο, στον Έβρο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής η φωτιά, η οποία δεν απειλεί τον οικισμό των Ασβεστάδων, καίει σε δύσβατη περιοχή με δυσκολία προσέγγισης. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 26 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ στο έργο των πυροσβεστών συντρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυρκαγιά, Πελαγία Κρήτης, Διδυμότειχο ‘Εβρου,pyrkagia, pelagia kritis, didymoteicho ‘evrou