Πύργος: Υπογράφηκε η σύμβαση για την παράκαμψη Αγ. Ιωάννη

09:55 3/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο μικρό συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο υπογράφηκε χθες η σύμβαση εκτέλεσης του έργου της παρακαμπτήριας οδού Λαστεΐκων-Αγίου Ιωάννη-Κατακόλου από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκ. Φαρμάκη και τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκου Κοροβέση.

Με τη χθεσινή υπογραφή παίρνει το δρόμο της υλοποίησης ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τον τόπο μας. Η προς κατασκευή

οδός, μήκους 3.305 μέτρων, έχει αφετηρία την επαρχιακή Οδό Πύργου-Κατακόλου (περίπου 800 μέτρα μετά την διασταύρωση του Αγίου Ιωάννη) και καταλήγει στην Ε.Ο Πατρών – Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης Βουνάργου.  Περιλαμβάνει την κατασκευή γέφυρας, στην συμβολή με την οδό Βυτιναιΐκων –Γρανιτσαιΐκων, ισόπεδη διάβαση στις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ, γέφυρα στον Ιάρδανο ποταμό καθώς και κατασκευή μόνιμων βοηθητικών δρόμων προς εξυπηρέτηση γειτονικών αγροτικών περιοχών. Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 11.904.000 ευρώ, εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Πύργου-Κατακόλου-Αρχαίας Ολυμπίας, και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο πέρασε από «40 κύματα», καθώς η εξέλιξη των διαδικασιών υλοποίησής του (απαλλοτριώσεις, αναβολή δικαστηρίων λόγω πανδημίας κλπ.) το έφτασαν λίγο πριν την απένταξή του από το ΕΣΠΑ, μέχρι που βρέθηκε η κατάλληλη νομική λύση που άνοιξε το δρόμο για τη συμβασιοποίηση  και την υλοποίησή του.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα