Παραδόθηκε το πόρισμα για το θάνατο της 27χρονης μετά τη γέννα στο Πανεπιστημιακό Πατρών

19:36 19/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το κατώφλι του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών πέρασε χθες ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος κινείται υπηρεσιακά με πειθαρχική δίωξη εναντίον συγκεκριμένων προσώπων,  προκειμένου να του παραδώσει το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο της νεαρής εγκύου από το Βαρθολομιό Ηλείας.

Η 27χρονη που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, μετά την γέννηση του παιδιού της, έπεσε σε κώμα και κατέληξε.

«Η περίπτωση της επιτόκου – ανέφερε ο κ. Καρβέλης – η οποία είχε χάσει τη ζωή

της μετά από τη νοσηλεία της στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο, είχε δημιουργήσει ένα κοινωνικό ζήτημα. Είχαν τεθεί πολλά ερωτήματα, και αυτά τα ερωτήματα ως ένα βαθμό τα έχει αντιμετωπίσει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, την οποία διεξήγαγε ο καθηγητής κ. Γώγος. Ως όφειλα, επισκέπτομαι σήμερα εδώ τον κ. Εισαγγελέα Εφετών να παραδώσω το συγκεκριμένο πόρισμα».

«Υπάρχουν ευθύνες, ενώ θα ακολουθήσει και πειθαρχική δίωξη μέσα από τα αρμόδια όργανα της 6ης ΥΠΕ», σημείωσε ο κ. Καρβέλης.

Το ιστορικό

Η γυναίκα πήγε στις 18 Μαΐου να κάνει το προεγχειρητικό έλεγχο για να γεννήσει την επομένη ημέρα με προγραμματισμένο ραντεβού για καισαρική. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός είδε ότι είχε συσπάσεις μήτρας και την έβαλε στο χειρουργείο κάνοντας το τεστ για τον κορονοϊό, που είναι απαραίτητο σε όλες τις περιπτώσεις, βάσει πρωτοκόλλου.

Λίγο αργότερα γέννησε το αγοράκι, αλλά όπως ενημέρωσαν τον σύζυγό της, η 27χρονη ήταν εγκεφαλικά νεκρή έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη. Η γυναίκα εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό θάνατο.  Η 27χρονη δυστυχώς κατέληξε στις 6 Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Πλευριάς – Δήμητρα Αναργύρου  

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα