Πτώση στην αξία του πετρελαίου φέρνουν οι αμφιβολίες για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ

09:00 30/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Σιγκαπούρη,οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης για τις παραδόσεις Νοεμβρίου, μειώθηκαν κατά 8 σεντς στα 49,16 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους, κατά 55 σεντς ή 1,1% στη χθεσινή συνεδρίαση. Οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου για τις παραδόσεις Νοεμβρίου, μειώθηκαν επίσης κατά 8 σεντς, στα 47,75 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους, κατά 78 σεντς, καθώς οι επενδυτές εκφράζουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα

της συμφωνίας, που αποφάσισαν οι χώρες-μέλη του ΟΙΠΕΚ.

Η Βενεζουέλα χαιρετίζει πάντως τη συμφωνία για το “πάγωμα” της παραγωγής πετρελαίου, μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ, σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης των τιμών στις διεθνείς αγορές.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο των Εξωτερικών της χώρας χαρακτηρίζει τη συμφωνία ως “ιστορική” δίνοντας έμφαση στη σταθεροποίηση της παραγωγής πετρελαίου, που αποφάσισαν τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ.

Η συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ είχε ανεπίσημο χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στην Αλγερία, με συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής από το επίπεδο των 33,24 εκατ. βαρελιών την ημέρα στα 32,5-33 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Σκεπτική η αγορά πετρελαίου για το ντιλ του ΟΠΕΚ- Υποχωρούν οι τιμές

Keywords
Τυχαία Θέματα