ΠτΔ στον ΟΣΕΠ: Να μην επιτρέψουμε μικρά γεγονότα να γίνουν μεγαλύτερα

11:31 22/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για το χρέος να μετατραπούν επιμέρους ιδιαιτερότητες σε «εστίες θετικής ενέργειας των Λαών μας για την πραγμάτωση των κοινών μας επιδιώξεων στο πλαίσιο του ΟΣΕΠ», μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) όπου πήρε το λόγο μετά τον οικοδεσπότη Τούρκο Πρόεδρο.

Εξάλλου, όπως είχε την ευκαιρία να σημειώσει σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρ. Παυλόπουλος, η Ελλάδα

πιστεύει ακραδάντως πως «η ενίσχυση του ΟΣΕΠ πρέπει να κατατείνει και στην άμβλυνση των μεταξύ μας διαφορών». Και επ’ αυτού, η Ελλάδα, συμπλήρωσε, πιστεύει ότι η συνεργασία των χωρών του ΟΣΕΠ θα συμβάλει και στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ειδικότερα. «Να μην επιτρέψουμε μικρά γεγονότα να γίνουν μεγαλύτερα», ήταν το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εισαγωγικά, ο Πρ. Παυλόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στην Σύνοδο Κορυφής «εκπροσωπώντας την Ελλάδα, σε αυτόν τον εμβληματικό εορτασμό των 25 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ.Ταγίπ Ερντογάν για την εξαιρετική φιλοξενία αλλά και οργάνωση της Συνόδου Κορυφής, ευχόμενος ειλικρινώς στον Τουρκικό Λαό σταθερότητα, ευημερία και πρόοδο σε όλους τους τομείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα