Ψυχροπολεμικό κλίμα με φόντο τη Συρία (video)

00:14 16/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντείνεται το κλίμα ανησυχίας μετά τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας με τη μάχη να έχει μεταφερθεί στο διπλωματικό πεδίο. «Αν ξαναχτυπήσουν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους θα οδηγήσουν την κατάσταση των διεθνών σχέσεων στο χάος», προειδοποίησε πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που η Ουάσιγκτον προαναγγέλλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για τη στήριξή της προς τη Δαμασκό. Παράλληλα ανακοινώνει πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν φεύγουν από τη Συρία αν δεν ολοκληρώσουν τους στόχους τους, κάτι που σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμ. Μακρόν επετεύχθη

με δική του παρέμβαση. Εν τω μεταξύ, τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το αμερικανικό Πεντάγωνο αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στις εγκαταστάσεις που χτυπήθηκαν σε Δαμασκό και Χομς.

Watch as @USNavy #sailors aboard #USSJohnWarner (SSN 765) launch a Tomahawk land attack missile on April 14, the from the​ ​#MediterraneanSea as part of a multi-national strike operation against the Syrian government. @subgru2 pic.twitter.com/0ynZsRjjPc

— U.S. Dept of Defense (@DeptofDefense) April 14, 2018

Το παρασκήνιο της στιγμής που ελήφθη η απόφαση για επίθεση στη Συρία

Η δυτική επίθεση στη Συρία προκαλεί την ίδια ώρα σκεπτικισμό και αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο αλλά και στην κοινή γνώμη των χωρών που την πραγματοποίησαν.

Οι συνεδριάσεις της Δευτέρας στο γαλλικό και βρετανικό κοινοβούλιο προμηνύονται θερμές ενώ χιλιάδες πολίτες σε Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες διαδήλωσαν κατά της επέμβασης στη Συρία.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Βίντεο-Επιμέλεια: Ληδα Παπαδοπουλου, Παντελής Γκόνος

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα