Ψυχιατρική παρακολούθηση από κινητή μονάδα στη Βιάννο

11:58 27/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Κέντρο Υγείας Βιάννου θα βρίσκεται μία φορά το μήνα η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τηρώντας το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων.
Η πρώτη επίσκεψη θα γίνει την Παρασκευή 20 Ιουλίου. Η εξέταση των ασθενών θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο Κ.Υ Βιάννου, ενώ θα διενεργούνται συμπληρωματικά και επισκέψεις κατ’οίκον για τις περιπτώσεις ασθενών που αδυνατούν να μεταβούν στη δομή.
Στόχοι του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών στον τόπο κατοικίας

των ασθενών, η συστηματική παρακολούθηση των χρόνιων ασθενών, η πρόληψη υποτροπών και υψηλού κινδύνου συμπεριφορών, η ευαισθητοποίηση του ιατρικού και μη προσωπικού σε θέματα ψυχικής υγείας και η αποστιγματοποίηση της νόσου στην κοινότητα.
Η παρουσία της κινητής μονάδας στη Βιάννο αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπευθύνων της μονάδας, αντιπροσώπου του κέντρου υγείας και του προσωπικού του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε η ανάγκη για την δημιουργία ενός έξω -νοσοκομειακού δικτύου και πλαισίου υποστήριξης ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των φροντιστών τους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα