Ψηφίζουν για «νέο αμερικανό πρόεδρο» στη Φλόριντα

09:23 25/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άνοιξαν τα εκλογικά κέντρα στη Φλόριντα -πολιτεία – κλειδί στην μάχη για το Λευκό Οίκο- καθώς ο «νόμος της επιστολικής ψήφου», που ισχύει σε 37 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, επιτρέπει να αρχίσει η ψηφοφορία πριν από τις επίσημες κάλπες της 8ης Νοεμβρίου.

Ένα εκατομμύριο αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, ωστόσο η καταμέτρηση δεν θα γίνει πριν από την Τρίτη των προεδρικών εκλογών.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει προγραμματίσει πέντε προεκλογικές εμφανίσεις στην πολιτεία, ενώ

αλλάζοντας «τίτλο», στα προεκλογικά του συνθήματα ο Ντόναλντ Τραμπ εξαγγέλλει «το σχέδιο των πρώτων εκατό ημερών της προεδρίας του».

Η Χίλαρι Κλίντον προειδοποιεί ότι θα είναι «σκληρή η μάχη για τον έλεγχο της νομοθετικής εξουσίας και του Κογκρέσσου», παραδεχόμενη ότι εάν δεν πέσουν «γερά ρεπουμπλικανικά προπύργια», όπως το Μιζούρι, η Γερουσία θα παραμείνει υπό τον έλεγχο των ρεπουμπλικανών.

Η Χίλαρι Κλίντον ,προηγείται κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CBS/YouGov. Συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συγκεντρώνει ποσοστό 46% έναντι 43% για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε εθνικό επίπεδο, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συγκεντρώνει ποσοστό 45% στην πρόθεση ψήφου έναντι 39% για τον Ντόναλντ Τραμπ και 6% για τον φιλελεύθερο Γκάρι Τζόνσον.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι ψηφοφόροι που παραμένουν αναποφάσιστοι «στρέφονται υπέρ» της Χίλαρι Κλίντον.

ΠΗΓΗ:Euronews

Keywords
Τυχαία Θέματα