Ψήφισμα του ΔΣ Δήμου Ν. Πηλίου κατά των ανεμογεννητριών

00:03 13/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της προχθεσινής  Ειδικής Συνεδρίασης του Σώματος, παρουσία των βουλευτών του Νομού, με μοναδικό θέμα «Λήψη αποφάσεως για εξαίρεση της περιοχής το Δήμου Νοτίου Πηλίου, απ΄ τον προγραμματισμό εγκατάστασης ανεμογεννητριών».

Το θέμα εισηγήθηκε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης  Μιτζικός, ο οποίος επανέλαβε πως “δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν αιολικά πάρκα στην περιοχή” και συμπλήρωσε ότι  “”είμαστε αντίθετοι στα αιολικά πάρκα, τόσο στις Αφέτες όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όπως έχουμε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή μας και στην ύπαρξη ιστού εταιρείας για μετρήσεις”.

Κατά την συζήτηση έγινε πρόσκληση- έκκληση  στους παρευρισκόμενους βουλευτές της περιοχής να πιέσουν ώστε να εξαιρεθεί από την χωροθέτηση αιολικών πάρκων όλο το Νότιο Πήλιο, που αποτελεί φυσικό και πολιτιστικό πόρο εθνικής αξίας.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος ζητώντας  να εξαιρεθεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ενώ όπως επισημαίνεται ” Δεν είμαστε αντίθετοι στις ανανεώσιμες πράσινες πηγές ενέργειας, αλλά θα πρέπει να προστατέψουμε το φυσικό μας περιβάλλον και τους παραδοσιακούς μας οικισμούς. Ως εκ τούτου ζητάμε να σεβαστούν την περιοχή μας” .

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα