Προϋπολογισμός: Ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή- Κινητοποιήσεις από ΑΔΕΔΥ( video)

07:11 18/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα στην Βουλή η συζήτηση για τον πρώτο μετα-μνημονιακό προϋπολογισμό, ο οποίος προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης 2,5%, πρωτογενές πλεόνασμα 3,6%, αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, μείωση της ανεργίας στο 16,7%, αλλά και μία δέσμη θετικών μέτρων – όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων και των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτο-απασχολούμενους, καθώς

και η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία, η οποία παραδοσιακά συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης προς της κυβέρνηση. Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, στις 6.30μμ και πορεία προς τη Βουλή οργανώνει η ΑΔΕΔΥ.
Και η χθεσινή συζήτηση είχε έντονα πολιτικό χρώμα και αντιπαραθέσεις, ξεφεύγοντας από τα στενά πλαίσια της οικονομίας.

Ενόψει της σημερινής ημέρας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε ένα σύντομο διάλογο με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, όπου επιβεβαίωσε ότι αύριο θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα