Προβληματισμένοι οι επαγγελματίες στην Μαγνησία: “Πλήγμα το κλείσιμο των συνόρων με Σερβία”

21:03 6/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Πλήγμα για τον τουρισμό της Μαγνησίας το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων με τη Σερβία λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι οι επαγγελματίες αλλά όπως αναφέρουν περιμένουν να κλείσουν κι άλλες αγορές στην πορεία αν συνεχιστεί ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας. Ήδη έγιναν ακυρώσεις κρατήσεων από Σέρβους και αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα. Στη Σκιάθο το πρώτο αεροπλάνο που έφτασε ήταν της Air Serbia με 160 επιβάτες και στη χερσαία Μαγνησία,

είναι πολλοί τουρίστες από Ρουμανία, Σερβία και Βουλγαρία.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Θέκλα Καμμένου, το ίδιο μπορεί να συμβεί  και με άλλες χώρες που δεν έχουν ανοίξει στο 100%. «Το τουριστικό προϊόν είναι πάρα πολύ ευάλωτο. Και σαν Επιμελητήριο και σαν Ενώσεις λέγαμε από τον Μάρτιο ότι η σεζόν του 2020 είναι χαμένη, μιλούσαμε για επιβίωση. Αυτά που συμβαίνουν, τα βλέπαμε να έρχονται. Περιμένουμε να δούμε το θέμα της Σερβίας, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφήμιση σε αυτές τις χώρες να κρατήσουν τον κόσμο, άρα αυτό που συνέβη τώρα σίγουρα κάποιους θα τους αποτρέψει να κλείσουν ταξίδι. Το παρακολουθούμε, περιμένουμε εάν σε 10 ημέρες θα διαμορφωθεί κάτι κάπως διαφορετικό και αν θα αλλάξουν τα δεδομένα για να ανοίξουν τα σύνορα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Μαγνησία υπολογίζει στους Σέρβους τουρίστες, ειδικά στο Νότιο Πήλιο, όπου έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για τη σερβική αγορά. Έχει χαθεί και η Ισραηλινή αγορά και από το Νότιο Πήλιο και από Γατζέα, Χόρτο, Μηλίνα. Μέχρι 25 Ιουλίου μας περιμένουν πολλά πράγματα. Το ενδιαφέρον των Ελλήνων για κρατήσεις, εστιάζεται κυρίως στον Αύγουστο, από τις 20 Ιουλίου και μετά», τόνισε.

«Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί γιατί δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει αυτό» σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, ενώ τόνισε  ότι πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες και οργανωμένες ενέργειες αλλά και ενίσχυση από το κράτος, ώστε η περίοδος αυτή να λήξει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα