Πρότυπο σχολικό κυλικείο

19:35 6/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, «πρότυπο σχολικό κυλικείο», προχωρεί ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Ηρακλείου, την Ένωση Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Ελλάδος και τον Σύλλογο Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων.

Για το λόγο αυτό θα γίνει εκδήλωση αύριο Τρίτη στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Η προσπάθεια αυτή στόχο έχει, τη διάθεση επιτρεπόμενων προϊόντων διατροφής (σύμφωνα με τις εκάστοτε υγειονομικές

και αγορανομικές διατάξεις), κατά προτίμηση και προτεραιότητα προερχόμενα από παραγωγούς της Κρήτης, τη συμμόρφωση και τον αυτοέλεγχο των σχολικών κυλικείων σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις αναφορικά με την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.
Επίσης στοχεύει στη διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση των ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων
στην ενεργό συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών σε δράσεις με κατεύθυνση την Αγωγή Υγείας αναφορικά με την διατροφή τόσο στο σχολείο όσο και στις υπόλοιπες δραστηριότητές τους.
Θα χορηγείται ειδικό σήμα με τον τίτλο «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ» το οποίο θα πιστοποιεί την εφαρμογή του προγράμματος και τις υγειονομικές νομοθετικές απαιτήσεις και την προβολή πρότυπων περιβαλλοντικών πρακτικών στους μαθητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα