Πρωτοχρονιά ήδη στο νότιο ημισφαίριο – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε ΗΠΑ και Ευρώπη (video)

17:32 31/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας έγινε στη μία το μεσημέρι η πρώτη μητρόπολη που υποδέχτηκε το 2017 και στις 3, ώρα Ελλάδας, ακολούθησε η Αυστραλία που γιόρτασε με επτά τόνους πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϊ, παρουσία και 2.000 αστυνομικών. Στην Αθήνα, με συναυλία στο Θησείο και φόντο την Ακρόπολη, θα υποδεχθεί ο δήμος το 2017. Η εκδήλωση θα καλυφθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Στον

πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, στη συμβολή με την Ηρακλειδών, αποχαιρετά η Αθήνα το 2016 με μουσική και χορό, από τις 22:00.

Δύο σκηνές με συγκροτήματα και καλλιτέχνες θα εναλλάσσονται και θα «συνομιλούν» μεταξύ τους και με το κοινό. Στη μεγάλη σκηνή με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη θα ανέβουν πρώτοι οι Dreamy Whispers και στη συνέχεια η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα εορταστικό καλωσόρισμα για το 2017, ενώ λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θα παραλάβει τη σκυτάλη για την υποδοχή του νέου έτους.

Πριν οδεύσουν «προς το άγνωστο», οι κάτοικοι του πλανήτη θα γιορτάσουν την μοναδική νύκτα που έχει ένα δευτερόλεπτο επιπλέον.

Έτσι, όταν τα ρολόγια δείξουν 23:59:59 στο τέλος του έτους (ώρα UTC), αντί μετά να δείξουν 00:00:00 και να αρχίσουν να μετρούν τον χρόνο στο 2017, θα δείξουν 23:59:60. Αυτό θα γίνει προκειμένου να αντισταθμισθεί η επιβραδυνόμενη περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονά της και να συμπέσει η μέτρηση χρόνου από τους παραδοσιακούς αστρονόμους που βασίζονται στην περιστροφή της Γης, με την πιο σύγχρονη, που βασίζεται στα ατομικά ρολόγια ακριβείας.

Στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, ποδαρικό έκανε το 2017 στο Χονγκ Κονγκ, αλλά και στο Τόκυο της Ιαπωνίας ενώ το νέο χρόνο έχουν ήδη υποδεχθεί στην Πολυνησία.

Η Αυστραλία είχε την πρωτιά στους εορτασμούς, ωστόσο είναι δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας μετά από τη σύλληψη ενός άνδρα για «απειλές σε σχέση με το Νέο Έτος».

Ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Σίδνεϊ, κοσμοσυρροή που οφείλεται και στη θερινή καλοκαιρία του νότιου ημισφαιρίου.

Σε όλες τις ηπείρους, τα μέτρα ασφαλείας είναι υπερενισχυμένα.

Μέρκελ: Η τρομοκρατία των ισλαμιστών το πιο σοβαρό τεστ για τη Γερμανία

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, η καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε για ενότητα έναντι της απειλής του Ισλαμικού Κράτους και υποστήριξε την ψήφιση νόμων που θα βελτιώσουν την ασφάλεια, μετά την αιματηρή επίθεση που έγινε πριν από τα Χριστούγεννα, στο Βερολίνο.

Η ίδια, παρότρυνε επίσης, τους Γερμανούς ν’ αποφύγουν το λαϊκισμό ενώ τόνισε ότι «κανένα έθνος δεν μπορεί να έχει ευτυχισμένο μέλλον βαδίζοντας μόνο του».

“Αρκετοί άνθρωποι αποδίδουν στο 2016, την εντύπωση ότι ο κόσμος γύρισε τα πάνω κάτω ή ότι φαίνονταν για καιρό ως επίτευγμα, τώρα αμφισβητείται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση για παράδειγμα,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Η Αμερική θα είναι η τελευταία ήπειρος που θα υποδεχτεί τη νέα χρονιά.

Στη Νέα Υόρκη, 165 οχήματα «παρεμπόδισης» , μεταξύ των οποίων απορριμματοφόρα, θα τοποθετηθούν σε «στρατηγικά σημεία» και κυρίως στις προσβάσεις της Times Square, όπου ένα εκατομμύριο συγκεντρωμένοι θα παρακολουθήσουν την παραδοσιακή κάθοδο της σφαίρας της Πρωτοχρονιάς.

Στο Βερολίνο, εμπόδια από μπετόν και τεθωρακισμένα οχήμτατα θα τοποθετηθουν στις αρτηρίες που οδηγούν στην Πύλη του Βραδεμβούργου.

Στην Κολωνία, η αστυνομική δύναμη που θα βρίσκεται στους δρόμους έχει υπερδεκαπλασιαστεί, έναν χρόνο μετά το κύμα σεξουαλικών επιθέσεων από μετανάστες που είχε σημειωθεί στην πόλη.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ενισχυθεί και στη Ρώμη γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου ο πάπας Φραγκίσκος απευθύνει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του.

Έπειτα από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2016, και την ισχύουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το Παρίσι γιορτάζει με 100.000 αστυνομικούς στο μέγιστο επίπεδο επιφυλακής, καθώς μισό εκατομμύριο άνθρωποι θα γιορτάζουν στη λεωφόρων των Ηλυσίων Πεδίων.

Το Ισραήλ εξέδωσε προειδοποίηση για τον «άμεσο» κίνδυνο να πραγματοποιηθούν επιθέσεις εναντίον κυρίως Ισραηλινών τουριστών στην Ινδία.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα