Προτεραιότητα για να εμβολιαστούν τα ΑμεΑ ζητάει η Κ. Παπανάτσιου

15:05 17/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

H Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας την επιστολή του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» με θέμα την προτεραιοποίηση των ατόμων με αναπηρία στον εμβολιασμό για τον COVID-19.

Στην επιστολή του το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» αναφέρει ότι σωστά έχει προβλεφθεί να ξεκινήσει ο εμβολιασμός από το υγειονομικό προσωπικό, τις κλειστές δομές και τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα όμως θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει προτεραιοποίηση  στα άτομα με

αναπηρία και στο υποστηρικτικό τους περιβάλλον, όπως είναι οι μαθητές και το προσωπικό των ειδικών σχολείων, τα άτομα στα ΚΔΑΠμεΑ και στα ΚΔΗΦ και το προσωπικό τους, ο εμβολιασμός στο σπίτι ατόμων με αναπηρία που δεν μπορούν να μετακινηθούν, καθώς και το υποστηρικτικό τους περιβάλλον.  Επισημαίνεται επιπλέον ότι τα άτομα με χρόνιες παθήσεις (νεφροπαθείς, σε ανοσοκαταστολή, καρκινοπαθείς, διαβητικοί κλπ.) έχουν ήδη προβλεφθεί στην προτεραιοποίηση και ότι είναι η πλέον προσήκουσα στιγμή, να εξετασθεί από την κυβέρνηση η προτεραιοποίηση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος.

Η κ. Παπανάτσιου ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να γίνει δεκτό το αίτημα Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες καθώς και να ενημερώσει για την πορεία του αιτήματος.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα