Πρότεινε τη δημιουργία δημοτικού Φροντιστηρίου «Η Σάμος ΑλλάΖΕΙ»

12:01 14/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόταση για τη δημιουργία Δημοτικού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης κατέθεσε η Δημοτική Παράταξη « Η Σάμος ΑλλάΖΕΙ» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων η δημοτική παράταξη συνεχάρη όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στον αγώνα αυτό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ωστόσο στη σχετική πρόταση αναφέρει τα προβλήματα που υπάρχουν  στη Δημόσια Εκπαίδευση  και για το λόγο αυτό πρότεινε

στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να συζητήσει  το θέμα της δημιουργίας ενός Δημοτικού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

  «Μια τέτοια πρωτοβουλία να έρθει  επεξεργασμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ώστε ο Δήμος μας με τη λειτουργία του Δημοτικού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης να δώσει ουσιαστική βοήθεια σε μαθητές με μαθησιακές ελλείψεις και να στηρίξει  οικογένειες μαθητών με οικονομικές δυσκολίες.

Αυτονόητο είναι ότι η λειτουργία ενός  τέτοιου κοινωνικού φροντιστηρίου θα στηριχθεί σε εθελοντές  εκπαιδευτικούς, που με την αφιλοκερδή συμμετοχή τους θα βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία» ανέφερε η σχετική πρόταση ενώ η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να προωθήσει την πρόταση  και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες.

 

The post Πρότεινε τη δημιουργία δημοτικού Φροντιστηρίου «Η Σάμος ΑλλάΖΕΙ» appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα