Πρόταση Κουράκη για νέο οδικό άξονα

11:30 19/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόταση για τη δημιουργία νέου οδικού άξονα στην Κρήτη κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ηρακλείου και τέως Γιάννης Κουράκης. Όπως τονίζει στην πρότασή του: «Κορυφαία προτεραιότητα σε μια τέτοια Αναπτυξιακή Διαδικασία πρέπει να αποτελέσει η Σχεδίαση και Υλοποίηση ενός Νέου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΝΟΑΚ), που θα τη διασχίζει καθ΄όλο της το μήκος, από το Ανατολικό μέχρι το Δυτικό άκρο».
Ο ίδιος χαρακτηρίζει τις επιχειρούμενες μέχρι σήμερα

παρεμβάσεις στο ΒΟΑΚ χρήσιμες αλλά εμβαλωματικές λύσεις που δε μπορούν να τον αναβαθμίσουν σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών αυτοκινητόδρομο.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα: «Από τον σημερινό ΒΟΑΚ πρέπει-ενδεχομένως- να κρατηθούν τα τρία τμήματα που είναι ήδη διπλής κατεύθυνσης και αφορούν τις παρακάμψεις των πόλεων Ηρακλείου-Ρεθύμνου-Χανίων.
Η νέα χάραξη πρέπει να είναι, σε κάποιο βαθμό, πιο ορεινή και περισσότερο ευθυγραμμισμένη. Με αυτή την επιλογή λύνονται μεγάλα προβλήματα καθώς:
Α) Έχουμε ένα κανονικό αυτοκινητόδρομο με τα σωστά γεωμετρικά (τεχνικά) χαρακτηριστικά ώστε να έχουμε ταχύτητες από 120-130 χλμ/ώρα.
Β) Η απόσταση Ηρακλείου – Χανίων λιγοστεύει κατά 20 χλμ, που σημαίνει πρακτικά ότι ο χρόνος που θα απαιτείται θα είναι κάτι λιγότερο από 1 ώρα. Κάτι ανάλογο, θα συμβεί και με τη διαδρομή Ηράκλειο-Λασίθι.
Γ) Αφήνεται όλο το έτοιμο παραλιακό μέτωπο για την ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων και λοιπών εκμεταλλεύσεων που έχει δυνατότητες μεγαλύτερης ανάπτυξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα