Πρόταση για μέτρα στήριξης της εστίασης κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη “Μαζί για το Βόλο”

18:06 17/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόταση για λήψη μέτρων στήριξης των επαγγελματιών της εστίασης από τον Δήμο Βόλου κατέθεσε η παράταξη «Μαζί για το Βόλο», κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Ιάσων Αποστολάκης, ζήτησε τα οικονομικά δεδομένα, για να διαπιστωθεί πόσο μπορεί να αντέξει το ταμείο του Δήμου και πρότεινε η πρόταση να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Απαντώντας επί της πρότασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς, δήλωσε πως η Δημοτική Αρχή τα έχει αυτά υπόψη της και αναμένονται εξελίξεις με

βάση και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Ριζόπουλος από την πλευρά του, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έθεσε μάλιστα το θέμα σε ψηφοφορία, μέσω της οποίας η συζήτηση για σήμερα απορρίφθηκε.

 

Ειδικότερα, η παράταξη «Μαζί για το Βόλο» προτείνει:

Απαλλαγή από το 100% των τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για όλες τις επιχειρήσεις των πληττόμενων ΚΑΔ για το 2020 και συνέχιση της απαλλαγής για όσο διάστημα διατηρούνται περιοριστικά μέτρα το 2021.Απαλλαγή από το 100% των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για επιχειρήσεις εστίασης, μικροπωλητές, περίπτερα, εμπορεύματα, προθήκες κλπ.Μη χρέωση του προστίμου για τα τραπεζοκαθίσματα για όσους δεν πρόλαβαν να πληρώσουν μέχρι 31-12-2020.Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία μέχρι και τις 30/6/2021 (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια). Διαγραφή των χρεών τους για τους μήνες του 2020 που ήταν σε ισχύ ειδικά μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους.Να εξετασθεί η ένταξη των επιχειρήσεων εστίασης σε αναπτυξιακούς άξονες του ΕΣΠΑ (2014-2020) για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους, την ανανέωση του εξοπλισμού τους και την ψηφιακή οργάνωσή τους.Πάγωμα για ένα έτος όλων των απαιτήσεων (πλειστηριασμών ,εξώσεων, προσαυξήσεις προστίμων και τόκων) του ΔΑ για οφειλές προηγούμενων ετών».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα