Πρόσβαση σε παραλίες Ατόμων με Αναπηρία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

18:08 17/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεκτή έγινε η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου τον περασμένο Ιούλιο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία, για τη δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων θαλάσσιων τουριστικών προορισμών για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα,  προϋπολογισμού 237.325 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και της Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης και Καινοτομίας, ολοκλήρωσαν το καλοκαίρι

τις σχετικές μελέτες και υπέβαλαν τη σχετική πρόταση χρηματοδότησης, με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να ανακοινώνει χθες την ένταξη του έργου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι επιλεγμένες θέσεις για τη δημιουργία ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών, είναι οι παραλίες του Μολύβου, της Σκάλας Ερεσού, του Σιγρίου και της Σκάλας Καλλονής.

Η επιλογή των θέσεων έγινε με κριτήρια όπως η ύπαρξη φυσικών χαρακτηριστικών που να τις καθιστούν προσβάσιμες σε ΑμεΑ, οι προσφερόμενες σε αυτές ναυαγοσωστικές υπηρεσίες, η επαρκής παροχή υπηρεσιών διαμονής και εστίασης που διαθέτουν, η υψηλή επισκεψιμότητα που παρουσιάζουν, η διάκριση κάποιων εξ αυτών με το βραβείο της Γαλάζιας Σημαίας, και η αντιπροσωπευτική τους κατανομή στο σύνολο της διαθέσιμης για κολύμβηση ακτογραμμής του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Οι σχεδιαζόμενες υποδομές, σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου, διαθέτουν όλες τις κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε ο επισκέπτης ΑμεΑ να μη συναντά εμπόδια που σχετίζονται με τη διαρρύθμιση και χρήση των κοινόχρηστων χώρων. Επιπλέον, η σωστή και ακριβής τοποθέτηση του εξοπλισμού στους χώρους της παραλίας διασφαλίζει την ολοκληρωμένη προσαρμογή ενός τέτοιου χώρου.

Κάθε μία από τις προτεινόμενες θέσεις θα περιλαμβάνει: Αποδυτήρια, ντουζ για ΑμεΑ, χώρους σκίασης, διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, διαδρόμους σύνδεσης δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα.

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, σημείωσε: «Ήταν και είναι γνωστό εξαρχής πως οι πόροι για να προσφέρουμε έργο στους δημότες μας, δεν είναι διαθέσιμοι, αλλά είναι υπό διεκδίκηση και τους διεκδικούμε μεθοδικά από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ενόσω προσπαθούμε να στήσουμε το δήμο μας. Η ένταξη ενός έργου που προσθέτει στη δυνατότητα προσέλκυσης επισκεπτών του δήμου μας και έχει και κοινωνικό πρόσημο, έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα προσωπικά και είναι μόνο η αρχή για εκείνα που σχεδιάζουμε και θα κάνουμε για τον τόπο μας».

The post Πρόσβαση σε παραλίες Ατόμων με Αναπηρία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα