Πρόστιμα από το δήμο Αγ. Νικολάου για τα σκουπίδια

19:27 18/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με πρόστιμα προσπαθεί ο δήμος Αγίου Νικολάου να αντιμετωπίσει την ανευθυνότητα δημοτών του, που εναποθέτουν τα σκουπίδια εκτός κάδων, ενώ πετούν ογκώδη αντικείμενα όπου τους βολεύει. Μάλιστα το πρώτο πρόστιμο 150 ευρώ βεβαιώθηκε στην Πλάκα Ελούντας.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, «παρά τις επανειλημμένες συστάσεις των αρμοδίων της υπηρεσίας καθαριότητας, η αυθαιρεσία όπως όλα δείχνουν αυξάνεται. Καθημερινά στην πόλη υπάρχουν εστίες σκουπιδιών εκτός κάδων, με ογκώδη αντικείμενα πάνω στα πεζοδρόμια ή κλαδιά πεταμένα».

Μάλιστα έγινε σύσταση σε επιχειρηματίες

και πολίτες για την ελαχιστοποίηση του όγκου των απορριμμάτων στους μπλε κάδους, προς αποφυγή νέων προστίμων σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας τις επόμενες μέρες.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Γιώργος Βάρδας, σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, τα απορρίμματα από πολλούς μπλε κάδους οδηγούνται στον ΧΥΤΑ, αφού οι δημότες αδιαφορούν, δεν είναι ενημερωμένοι ή πετούν στους συγκεκριμένους κάδους ακόμα και τα οργανικά σκουπίδια, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος να είναι άχρηστο και να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα