Πρόσθετη οικονομική ενίσχυση των αγροτών του Αιγαίου από την ΕΕ

17:52 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πρόσθετη οικονομική στήριξη των αγροτών των νησιών του Αιγαίου που δέχτηκαν μεγάλες προσφυγικές ροές προανήγγειλε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Το θέμα θα τεθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του κ. Χόγκαν στην Αθήνα, ο κ. Αποστόλου είπε ότι ο επίτροπος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων,

στις οικονομικές συμφωνίες που συνάπτει η ΕΕ με τρίτες χώρες και εξήρε το θετικό πνεύμα του επιτρόπου για όλα τα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό αγροτικό τομέα.

Ο κ. Χόγκαν κάλεσε τους Έλληνες παραγωγούς να αξιοποιήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας για παραγωγή παραδοσιακών ποιοτικών προϊόντων και δήλωσε ότι οι άμεσες επιδοτήσεις θα διατηρηθούν και μετά το 2020 ως δίχτυ ασφαλείας του αγροτικού εισοδήματος.

Ειδική μνεία έγινε για την ΚΑΠ και για την ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών οι οποίες συζητιούνται στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας.
Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χόγκαν σημείωσε ότι «η ΚΑΠ δεν πρόκειται να επανεθνικοποιηθεί» και ότι «παρέχει αρκετή ευελιξία στα κράτη-μέλη». Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία των «άμεσων ενισχύσεων», που αποτελούν «δίχτυ ασφαλείας» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο μέλλον θα διασφαλίζουν στους αγρότες ικανοποιητικό εισόδημα.

Η συνέντευξη άρχισε με την πανηγυρική παρουσίαση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού Προστασίας Γεωγραφικής Ένδειξης για τη φάβα Φενεού, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας, εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγών, που καλλιεργούν το προϊόν στις περιοχές της ορεινής Κορινθίας.

Την Παρασκευή, ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα