Πρόσκληση Τσίπρα προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ – Αναζήτηση λύσης για τη συνεχιζόμενη απεργία (video)

00:29 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόσκληση στους εκπροσώπους της ΠΟΕΟΤΑ απήθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για συνάντηση σήμερα Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου «να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον

τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους των δήμων κατατέθηκε βελτιωμένη σε σχέση με την αρχική και θα συζητηθεί σήμερα Τρίτη στη Βουλή, όπως είχε προαναγγείλει τη Δευτέρα ο Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντησή του με την ΚΕΔΕ.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που έχει προκηρύξει νέα απεργία για την Πέμπτη, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ΕΡΤ: Αισιοδοξώ ότι θα δοθεί λύση

Μιλώντας στην εκπομπή Focus ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο πρωθυπουργός θα κατανοήσει τις θέσεις της Ομοσπονδίας και πως θα βρεθεί μια πολύ καλή λύση και για τους εργαζόμενους και για την κοινωνία, ενώ καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του αγώνα των εργαζομένων.
Επίσης σημείωσε ότι θα τεθεί το ζήτημα των ιδιωτών στην καθαριότητα, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να καταργήσει τον σχετικό νόμο.

Μπουτάρης στην ΕΡΤ: Προχωράμε με τις αποφάσεις μας για την καθαριότητα

Συνάντηση με τους εκπροσώπους μονίμων και συμβασιούχων στην καθαριότητα είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ωστόσο όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η αύξηση του προσωπικού ασφαλείας που συμφωνήθηκε από πλευράς των εργαζομένων δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Όπως είπε σήμερα Τρίτη, εάν δεν υπάρξει άλλη εξέλιξη, θα ανακοινωθεί η ιδιωτική εταιρεία που θα συνδράμει στον καθαρισμό. Ο πρώτος μας στόχος είναι να κρατιέται η πόλη καθαρή, σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα