Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις

07:13 18/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις, όχι μόνο στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές της βορειοανατολικής χώρας και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, προειδοποιεί με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα σχολεία των Αμαράντων στην Ροδόπη είναι σήμερα κλειστά μετά τις καταρρακτώδεις

βροχές από τις οποίες πλημμύρισαν 30 σπίτια και κινδύνευσαν άνθρωποι.

Πιο αναλυτικά:

Την Δευτέρα (18-12-2017)

Χιόνια κατά τόπους πυκνά θα πέσουν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ από το μεσημέρι θα χιονίσει στις ημιορεινές περιοχές της ηπειρώτης Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 500 μέτρα), πρόσκαιρα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας (πάνω από 600 μέτρα), της Βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας πάνω από τα 700 μέτρα).

Από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και τη νύκτα πιθανόν και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου στα 300 μέτρα στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

στην Δυτική Στερεά και στην Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησο μέχρι το βραδύ στην Χαλκιδική, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι την νύκτα.Παγετός θα σημειωθεί την νύκτα προς την Τρίτη στις παραπάνω περιοχές.

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις, όχι μόνο στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές της βορειοανατολικής χώρας ❄️ pic.twitter.com/vfj9t1Cg6G

Civil Protection GR (@GSCP_GR) December 17, 2017

Την Τρίτη (19-12-2017)

Μέχρι το πρωί οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ημιορεινά της Ανατολικής Χαλκιδικής, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου στα 200 με 300 μέτρα που δεν είναι κοντά στη θάλασσα. Από απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις βορειότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός τη νύχτα και νωρίς το πρωί για αρκετές από τις επόμενες ήμερες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΠΗΓΗ: Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας

Keywords
Τυχαία Θέματα