Πρόσφυγες μαθαίνουν ελληνικά

14:36 2/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Λαρισαίων ανταποκρινόμενος με ευαισθησία και αμεσότητα στις ανάγκες των ενηλίκων προσφύγων που διαμένουν τόσο στην ανοιχτή δομή Φιλοξενίας Θεσσαλίας στο Κουτσόχερο Λάρισας, αλλά και στον αστικό ιστό από το πρόγραμμα ESTIA, συνεχίζει με μεγάλη ανταπόκριση τη δράση «Διαπολιτισμική εκπαίδευση – Γλώσσα και πολιτισμός» που υποστηρίζεται από την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ, και υλοποιείται σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ

«ΕΞΟΔΟΣ».
Με γνώμονα πάντα το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην αξιοπρέπεια της ύπαρξης, προβαίνει σε δράσεις κοινωνικής ενσωμάτωσης, υποστήριξης, εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης των οικογενειών.
Συγκεκριμένα βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερα τμήματα εκμάθησης της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, προκειμένου να καταφέρουν να επικοινωνήσουν στα ελληνικά και να διευκολυνθεί η καθημερινότητά τους, ώστε να μην νιώθουν αποκομμένοι στο περιβάλλον που ζουν.
Παράλληλα λειτουργεί και εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των εκπαιδευομένων γονέων που φιλοξενούνται στα διαμερίσματα της πόλης, με την υποστήριξη της κας Αλβανού Ευμορφίας, στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για τις ανάγκες του προγράμματος, βασιζόμενο στις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων .Ο πρώτος κύκλος μάθησης για τους εκπαιδευόμενους θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, έχοντας αποκτήσει βασικές δεξιότητες τόσο στο γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο.
Τα μαθήματα στην πόλη λαμβάνουν χώρα στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου μας και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου και υποστηρίζονται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.
Στο πρόγραμμα παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης όπου και συνομίλησε με τις εκπαιδεύτριες του προγράμματος Βίλυ Χαδουλίτση και Μαρία Γιαννακοπούλου για θέματα που αφορούν τόσο την πορεία και την εξέλιξη των μαθημάτων αλλά και ανησυχίες και προβληματισμούς για την πορεία και την εξέλιξη των οικογενειών που βιώσαν τον αποχωρισμό από την πατρίδα τους. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει».
Να σημειωθεί επίσης ότι οι ομάδες εκπαίδευσης στο Camp στο Κουτσόχερο, υλοποιούνται από το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου Λαρισαίων Πολυξένη Αργυρού, Ευαγγελία Ζάζου και Αχιλλέα Παπαγιάννη, παράλληλα με τις ώρες λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού.
Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις υποστήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης των προσφύγων στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων-Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ώρες: 7:00 – 15:00, τηλ: 2410680243 Βάσω Μπουρονίκου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα