Προσφορά μασκών από το Ινστιτούτο Λέιζερ

19:35 27/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία του έθεσε στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας, συμμετέχοντας στην πανεθνική πρωτοβουλία ενίσχυσης του συστήματος υγείας με μέσα ατομικής προστασίας.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Καθηγητής Σπύρος Αναστασιάδης και ο ερευνητής, Μιχάλης Βελεγράκης, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης παραδίδοντας στη διοικήτρια, Λένα Μπορμπουδάκη, 50 προστατευτικές ασπίδες προσώπου τρισδιάστατης  εκτύπωσης,

οι οποίες κατασκευάστηκαν με την επιμέλεια των επιστημονικών στελεχών του ιδρύματος, Γιάννη Ψιλλάκη, Ανδρέα Λεμονή και Γιάννη Λαμπράκη.

Όπως επισήμαναν οι άνθρωποι του ΙΤΕ, η χορηγία αυτή αποτελεί μια ενδεικτική συνεισφορά του Ινστιτούτου στη μάχη κατά της πανδημίας και στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι γιατροί και νοσηλευτές των νοσηλευτικών μονάδων της Κρήτης, στη δύσκολη και πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία.

Η κα. Μπορμπουδάκη από την μεριά της, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στο έργο αυτό, θέτοντας στο επίκεντρο την προστασία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά της επιστημονικής κοινότητας του ΙΤΕ στην Κρήτη και γενικότερα στη χώρα μας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα