Προς υπερχείλιση Ρήνος και Σηκουάνας – Πορτοκαλί συναγερμός ( video)

17:22 23/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η στάθμη των υδάτων του Σηκουάνα αναμένεται να φτάσει την Παρασκευή στο ρεκόρ του 2016, τα 6,10 μέτρα, ενώ ήδη 23 διαμερίσματα παραμένουν σε συναγερμό για τον κίνδυνο νέων πλημμυρών. Μετά το πέρασμα της καταιγίδας Έλεανορ που άφησε πέντε νεκρούς και τρεις αγνοούμενους, τα νερά του Ρήνου, έχουν ανέβει στα 4,82 μέτρα, στη γερμανική όχθη απέναντι από το Στρασβούργο.

ALERTE – La Seine à Paris continue de monter, crue majeure attendue ce week-end (supérieure à juin 2016) avec plus de 6 mètres (Vigicrues). pic.twitter.com/9yfO5Sjlly

Infos Françaises (@InfosFrancaises) January 23, 2018

Στο πλαίσιο του πορτοκαλί συναγερμού θα κλείσει από αύριο το τμήμα της γραμμή C του σιδηροδρομικού δικτύου RER που περνά μέσα από το Παρίσι τουλάχιστον ως την Παρασκευή, ανακοίνωσε η SNCF.

Την ίδια ώρα η συνεχιζόμενη άνοδος της στάθμης των υδάτων του Ρήνου, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και το λιώσιμο των χιονιών, ανάγκασε τις αρχές να εκτρέψουν τα νερά σε μια αποξηραμένη έκταση στο νότιο Στρασβούργο.

Sud Sarthe : le Loir est sorti de son lit #72Actu #Vigicrues pic.twitter.com/gDXdFzRf8Q

— Le Petit Courrier (@CourrierEcho) January 23, 2018

«Οι σημερινές συνθήκες στον Ρήνο επιβεβαιώνουν την ανάγκη να γεμίσει με νερό η έκταση του Ερστάιν για να αποφυγεί μια πλημμύρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νομαρχία του Κάτω Ρήνου.

Η εκτροπή των υδάτων στην αντιπλημμυρική έκταση των 6.000 στρεμμάτων και περιεκτικότητας 7,8 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων άρχισε , ενώ το πρωί η στάθμη του ποταμού είχε ανέβει στα 4,82 μέτρα στο ύψος του υδρομετρικού σταθμού του Κελ-Κρόνενχοφ, στην γερμανική όχθη του Ρήνου, ακριβώς απέναντι από το Στρασβούργο.

Στην ανατολική Γαλλία, στο Ντουμπ, πλημμύρισε μια από τις τοπικές μονάδες της αυτοκινητοβιομηχανίας PSA, ενώ στη νοτιοδυτική Γαλλία, διακόπηκε η κυκλοφορία σε οδικές αρτηρίες.

ΠΗΓΗ:ΑΠE-ΜΠΕ,AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα