Προς τα ΝΔ κινείται η φωτιά – Β. Αποστόλου: Πιστεύουμε ότι αύριο θα ολοκληρωθεί η κατάσβεση (video)

22:32 6/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο νοτιοδυτική πλευρά των Κυθήρων, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Μυρτιδίων, εστιάζονται αυτήν την ώρα οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για να θέσουν υπό έλεγχο τo πρόσφατο μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο νησί πριν από τρεις ημέρες.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν μέχρι τις 19:30-19:45 το μέτωπο της φωτιάς επεκτείνεται από τα Μυρτίδια και κατευθύνεται νότια-νοτιοδυτικά προς τον όρμο Βάνη.

Ένα άλλο μικρό μέτωπο που προκαλεί συνεχείς αναζωπυρώσεις είναι στην περιοχή Δόκανα κοντά στο Μυλοπόταμο.

Μόλις νύχτωσε, αποχώρησαν τα εναέρια μέσα,

ενώ αναμένεται να πέσουν σε ένταση οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο νησί, έτσι ώστε να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων.

Μιλώντας στο δελτίο της ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση αν ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε όπως έπρεπε στην αντιμετώπιση της φωτιάς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου είπε ότι παρά τη δυσκολία της πυρκαγιάς λόγω του ανάγλυφου, του είδους της βλάστησης και της διαρκούς εναλλαγής της φοράς των ανέμων, η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα με την αποστολή τόσο των απαραίτητων επίγειων δυνάμεων όσο και όλων των διαθέσιμων εναέριων μέσων.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι έως το πρωί θα έχουν εξαλειφθεί και οι τελευταίες μικροεστίες της πυρκαγιάς.

«Πιστεύουμε ότι με την κινητοποίηση όλων των πεζοπόρων τμημάτων που υπάρχουν και είναι πάρα πολύ αυξημένη η παρουσία τους, θα έχουμε ένα ευτυχές αποτέλεσμα, και με το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας, με την έλευση των εναέριων μέσων, θα ολοκληρωθεί η κατάσβεση» ανέφερε ο κ. Αποστόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα