Προμηθέας:Ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό

10:28 31/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Προμηθέας άντεξε για ένα ημίχρονο απέναντι στον Παναθηναϊκό, στην επανάληψη όμως …λύγισε και ηττήθηκε από τους «πράσινους» με 88-69 στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής στη Basket League.

Ο Προμηθέας αποχαιρετά την χρονιά στην 5η θέση με 7 νίκες και 4 ήττες, έχοντας, πλέον, κατοχυρώσει μια θέση στις ομάδες που διεκδικούν την είσοδό τους στην τετράδα της Basket League.

Στο

αγωνιστικό μέρος ο Προμηθέας μπήκε πολύ δυνατά , εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων και με καλή άμυνα προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 21-16.

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο, αντέδρασε και με δύο τρίποντα του Παππά ,έκανε ένα σερί 8-0 και πέρασε μπροστά με 24-21. Οι αλλαγές του Μάκη Γιατρά που πέρασε στο παιχνίδι Κασσελάκη και Έλις βελτίωσαν την άμυνα με αποτέλεσμα ο Προμηθέας να μείνει κοντά στο σκορ, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου με ένα θεαματικό κάρφωμα του Λίποβι μείωσε σε 34-35.

Στην επανάληψη η ομάδα του Ρικ Πιτίνο που έκανε ντεμπούτο στη Basket League «πάτησε γκάζι» .Με τους Τόμας , Λοτζέσκι να δίνουν ρυθμό και τους Καλάθη, Παππά να οργανώνουν και να εκτελούν ο Παναθηναϊκός έκλεισε την Τρίτη περίοδο στο +11 (50-61).Ο Προμηθέας προσπάθησε στο τέταρτο δεκάλεπτο αλλά δεν μπορούσε να βρει λύσεις τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν εύκολα στη νίκη με 88-69.

Ο Νίκος Παππάς ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού έχοντας 18 πόντους με 0/3 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ασίστ και 1 ριμπάουντ σε μόλις 17 λεπτά συμμετοχής.

Εξαιρετικός και ο Νικ Καλάθης με 12 πόντους (2/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές) και 8 ασίστ .

Από τον Προμηθέα ξεχώρισαν ο Μπράουν με 23 πόντους ενώ ο Μεϊέρ πέτυχε 12 και ο Λίποβι 10.

Η ατμόσφαιρα στο «Δημήτρης Τόφαλος» ήταν εντυπωσιακή, περισσότεροι από 4.500 οπαδοί γέμισαν το γήπεδο και δημιούργησαν πολύ όμορφη εικόνα με τους οπαδούς των δύο ομάδων να είναι δίπλα-δίπλα ,χωρίς ζώνες ασφαλείας και να στέλνουν μήνυμα προς όλους σε μια μπασκετική γιορτή.

Ειρήνη Μαραγκού

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα