«Πρωινή Διαδρομή» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

10:46 24/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

-Με 20 καινούργια ασθενοφόρα θα ενισχυθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου το επόμενο χρονικό διάστημα.

-Ιδρύεται νέο ΕΠΑΛ στο Δήμο Γορτυνίας με έδρα την Στεμνίτσα και με ειδικότητες, Διοίκηση Επιχειρήσεων και εφαρμοσμένων τεχνών.

-Την διακήρυξη για κτίριο στην Τρίπολη που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενέκρινε η οικονομική επιτροπή και μάλιστα ομόφωνα.

-Εντολή να ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση μελέτης για τον κόμβο Φίχτια-Μυκήνες Αργολίδας, έδωσε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

-Οι

εξελίξεις στην εκπαίδευση, οι θέσεις του ΚΚΕ, είναι το θέμα ημερίδας που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στην Καλαμάτα.

-Άρχισαν οι εγγραφές στο σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας Ναυπλίου. Το σχολείο απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών και παρέχει απολυτήριο Γυμνασίου μετά από διετή δωρεάν φοίτηση.

-Δεν θα λειτουργήσουν φέτος οι κατασκηνώσεις της Ταϋγέτης με απόφαση της Ι. Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης λόγω της Πανδημίας του Covid-19.

-Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 R ταρακούνησε την Κορινθία με επίκεντρο τις Αλκυονίδες.

-Ξεκίνησε η επαναλειτουργία των Σπηλαίων Διρού Μάνης Λακωνίας. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Covid-19.

-Τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει ο Δήμος Ναυπλιαίων 30 Ιουνίου και 1-2 Ιουλίου.

-Πολιτιστική Διαδρομή ένα ταξίδι από τις αρχαίες στις σύγχρονες πόλεις, προτείνει το Διάζωμα. Η πολιτιστική αυτή διαδρομή είναι μία πολυεπίπεδη πολιτιστική πρόταση Τουρισμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου , που θα περιλαμβάνει 8 αστικά κέντρα.

-Την Κόρινθο, το Άργος, τη Νεμέα, την Τρίπολη, τη Μεγαλόπολη ,Τη Μεσσήνη , τη Σπάρτη και την Πύλο, με μία διαχρονική ιστορική και πολιτιστική συνέχεια και θα επιχειρήσει να αναδείξει τα μοναδικά πολιτιστικά μνημεία της Πελοποννήσου.

Σύνταξη : Δ.Αρσένη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα