Πρόγραμμα εντοπισμού δυσλεξίας

19:12 6/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Θέματα αναπτυξιακών πεδίων στην έρευνα, αλλά και την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού ιατρικού προγράμματος στα Δημοτικά σχολεία της Κρήτης που θα εντοπίζει τους μαθητές με δυσλεξία, συζήτησαν σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο Κρητικής καταγωγής καθηγητής νευρολογίας στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Χάρβαρντ, Στέλιος Σμυρνάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Περιφέρεια.

Ο

κ. Σμυρνάκης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη, για την υλοποίηση του προγράμματος R.A.D.A.R. στο οποίο ο ίδιος συμμετέχει και το οποίο εντοπίζει μετά από μια δεκάλεπτη αναγνωστική εξέταση τα παιδιά με μαθησιακές- αναγνωστικές δυσκολίες. Το πρόγραμμα, όπως ανέφερε ο Κρητικός καθηγητής του Χάρβαρντ είναι πρωτοποριακό, αναμένεται να υλοποιηθεί για πρώτη φορά στην χώρα μας, και έχει δημιουργηθεί από τον επίσης Κρητικό επιστήμονα της οφθαλμολογίας Γιάννη Ασλανίδη.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε για την επίσκεψη και ενημέρωση τον κ. Σμυρνάκη, αναφέροντας ότι, η Περιφέρεια Κρήτης είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία-φορείς, ώστε να υλοποιηθεί η συνεργασία προς όφελος των μαθητών στα δημοτικά σχολεία του νησιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα