Προφυλακίστηκαν οι δύο Πακιστανοί για την απόπειρα δολοφονίας

19:39 21/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Προφυλακίστηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Ηρακλείου, οι δύο Πακιστανοί, που κατηγορούνται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 31χρονου Αφγανού, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης στη συνοικία Πατέλες του Ηρακλείου.

Όσον αφορά στις δύο 15χρονες συμπατριώτισσες του θύματος, αποφασίστηκε να μεταφερθούν στην Στέγη Ανηλίκων, αλλά και η παρακολούθησή τους από ειδικούς επιστήμονες.
Οι δυο Πακιστανοί, στην απολογία τους- σύμφωνα με πληροφορίες-  φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι η 15χρονη Αφγανή, που θεωρείται ηθική αυτουργός, ήταν αυτή

που τους έδωσε τα μαχαίρια και τους προέτρεψε να βγάλουν από τη μέση τον συμπατριώτη της, αλλά είναι ταυτόχρονα και φυσικός αυτουργός της επίθεσης. Ανέφεραν ότι πρώτη εκείνη κατάφερε στον 31χρονο Αφγανό, καίρια χτυπήματα με το μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα και στο νεφρό και μετά τους έδωσε με την άλλη 15χρονη τα μαχαίρια.
Από την πλευρά της η 15χρονη βασική κατηγορούμενη ζήτησε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να φέρουν το κινητό της ενώπιον εισαγγελέα και ανακρίτριας. Υποστήριξε ότι δέχθηκε απειλητικά μηνύματα και ηχητικό να μην αποκαλύψει την αλήθεια και αρνείται τα όσα της αποδίδονται. Φέρεται να υποστηρίζει ότι ο τραυματίας με δικούς του, ήταν εκείνοι που επιτέθηκαν πρώτοι επειδή δεν ενέκριναν ότι δυο Αφγανές έκαναν παρέα με Πακιστανούς. Το κινητό βρίσκεται στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

Να σημειωθεί ότι ο 31χρονος που υποβλήθηκε σε αφαίρεση νεφρού, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα