Πρόεδρος ΟΕΒΕΜ: Λείπουν τα στοιχεία βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας

21:51 6/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα προβλήματα των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα αναφέρθηκε στη σημερινή ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒΕΜ ο πρόεδρός της Τρύφων Πλαστάρας. Περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στη χώρα αλλά και στο εξωτερικό, τόνισε όμως ότι “αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τα προβλήματα μας και τις διεκδικήσεις μας. Διεκδικήσεις που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την επιβίωση της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας, αλλά κυρίως με την ανάπτυξη της

χώρας μας, με την οικονομική της μεγέθυνση που θα πρέπει όμως να στηρίζεται κυρίως στην μικρή και πολύ μικρή επιχειρηματικότητα».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Πλαστάρας στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε η ΟΕΒΕΜ τον τελευταίο χρόνο προτάσσοντας τις επιδιώξεις και ανάγκες των μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολουμένων σε ένα όλο και πιο δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον.
«Ένα οικονομικό περιβάλλον που τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται σε στασιμότητα. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιλαμβάνονται την οικονομική στασιμότητα που βιώνουμε ως τον πάτο του βαρελιού. Ως δηλαδή την απαρχή της οικονομικής ανάπτυξης. Ο όρος, όμως, στασιμότητα έχει διπλή ανάγνωση. Εάν συνεπώς η μια ερμηνεία είναι η ακολουθούμενη ανάπτυξη η άλλη ερμηνεία εμπερικλείει το κίνδυνο της απότομης κατάρρευσης. Και δυστυχώς τα διαθέσιμα στοιχεία δεν συνηγορούν υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης.
Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία έρευνα της ΟΕΒΕΜ οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που άντεξαν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και παρουσίασαν μια πιο ανθεκτική συμπεριφορά αρχίζουν πλέον να λυγίζουν υπό το βάρος της παρατεταμένης στασιμότητας σε ένα εξαιρετικά περιορισμένο οικονομικό περιβάλλον.

Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο η ΟΕΒΕΜ το προηγούμενο διάστημα επιδίωξε:
• Να εκφράσει όσο το δυνατόν πιο έντονα και τεκμηριωμένα τα συμφέροντα, τις διεκδικήσεις, τις αγωνίες των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρήσεων.
• Να ενδυναμώσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Η ΟΕΒΕΜ προσπαθεί μέσα από τη δράση της να ενισχύσει τη φωνή των μικρομεσαίων και ακόμη μέσα σε αυτό το δυσχερές δημοσιονομικό περιβάλλον αλλά και να αξιοποιήσει κάθε δυνατή συνεργασία για εξειδικευμένα ή ευρύτερα ζητήματα με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και άλλους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα