Προχωράει τη λύση «Μεγαβούνι» ο Δήμος Τρίπολης

17:12 30/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συμφωνητικό εφαρμογής προγραμματικής σύμβασης, πάνω στο θέμα της προσωρινής, μεταβατικής δράσης, στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου της Τρίπολης, υπέγραψε ο Δήμαρχος Τρίπολης και ο εκπρόσωπος αναδόχου εταιρείας.

Το συμφωνητικό, αφορά-σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Τριπόλεως-το έργο (α φάση) της περίφραξης και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, στη θέση «Μεγαβούνι«, της Τοπικής Κοινότητας Βαλτετσίου, της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου, Δήμου Τρίπολης

Η ανάρτηση του δήμου της Τρίπολης, αναφέρει ότι (…) στο συγκεκριμένο

έργο, προβλέπεται να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης του χώρου (περιμετρικού και εσωτερικού), συνολικής έκτασης Ε=62.257,00 τ.μ. στην θέση “Μεγαβούνι” της Τ.Κ. Βαλτετσίου, Δ.Ε. Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν χωματουργικές εργασίες, κατασκευή περιμετρικής συμπαγούς περίφραξης συνολικού ύψους 2,20 μ., κατασκευή περιμετρικής δενδροφύτευσης σε μια ζώνη πλάτους 5,00 μ., κατασκευή οδοποιίας, μήκους 1150,00 μ. και πλάτους 5,00 μ. περιμετρικά του χώρου και θα κατασκευαστούν οι υποδομές για άρδευση και ηλεκτροφωτισμό (…)».

Η ανακοίνωση ισχυρίζεται, ότι, έχουν όλα τελεσιδικήσει νομικά και ότι, μπορεί το έργο αυτό, να καλύψει και ανάγκες όλης της Αρκαδίας και όχι μόνο του δήμου της Τρίπολης.

Δεν μένει, βέβαια, παρά να αποδειχθεί στην πράξη αυτό.

Η εξέλιξη αυτή, πιθανώς να απασχολήσει το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, ίσως και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Περιμένουμε να δούμε, εάν υπάρξουν αντιδράσεις απ’ τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες εκτάσεων, της συγκεκριμένης περιοχής.

πηγή είδησης: Δήμος Τρίπολης
πηγή φωτό: Δήμος Τρίπολης

Keywords
Τυχαία Θέματα