Προχωρά η προετοιμασία για την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ, οι φορείς αντιδρούν για το νέο hotspot

21:07 10/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει από την αρχή, φαίνεται να είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας .

Ύστερα από την επιτόπια επίσκεψη του στο ΚΥΤ Σάμου αλλά και τις αλλεπάλληλες συσκέψεις εργασίας με τα ανώτατα στελέχη των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΜΕΠΟ και του Υπουργείου Υγείας φαίνεται να προχωρούν οι διαδικασίες για να αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που αναμένεται να αναχωρήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας με πλοίο

,σύμφωνα με πληροφορίες, του Πολεμικού Ναυτικού και μάλιστα με το ίδιο πλοίο θα ταξιδέψει και ο Υπουργός. Ακόμη σήμερα αναρτήθηκε στη διαύγεια το ποσό των 80.000 ευρώ που αφορά στα μισθώματα για το έτος 2019 των ιδιοκτησιών για το νέο ΚΥΤ στην περιοχή της Ζερβού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η όλη διαδικασία της μετεγκατάστασης, θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες υποδομής , μετακίνησης και εγκατάστασης των νέων κοντέινερ και στην συνέχεια αφού θα γίνει η μεταφορά των μεταναστών θα κλείσει η παλιά δομή.

Το υπάρχον ΚΥΤ θα εκκενωθεί και τα κοντέινερ θα χρησιμοποιηθούν πιθανότατα για να καλύψουν άλλες ανάγκες στην ενδοχώρα.

Εξάλλου η Οργανωτική Επιτροπή της Απεργιακής Συγκέντρωσης της 7ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση του το απόγευμα της Τετάρτης , την πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 11 Απρίλιου , 18:00 μ.μ στην πλατεία Πυθαγόρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Επίσης θα πραγματοποιήσουν πορεία από την Πλατεία Πυθαγόρα μέχρι το Ξενοδοχείο ΣΑΜΟΣ και θα ζητήσουν να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό στον οποίον θα θέσουν εκ νέου τα αιτήματα που τέθηκαν στην Πανσαμιακή Απεργιακή Συγκέντρωση στις 7 Φλεβάρη . Τέλος στην συνάντηση θα ζητηθεί να παρευρεθούν και τα ΜΜΕ του νησιού.

Τέλος η Οργανωτική Επιτροπή των φορέων απαιτεί :

“Να κλείσει το κολαστήριο του hotspot και να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο πουθενά στη Σάμο. Πρόσφυγες και μετανάστες να απεγκλωβιστούν από το νησί και τη χώρα και στο νησί να υπάρχει ένα μικρό κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης.

Τα αιτήματα της Απεργίας της 7ης Φεβρουαρίου είναι επίκαιρα και ανεκπλήρωτα. Συνεχίζουμε τον αγώνα δυναμικά.

Καλούμε το Σαμιακό λαό να δώσει μαζικά το παρόν στη Συγκέντρωση» καταλήγει η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής”.

The post Προχωρά η προετοιμασία για την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ, οι φορείς αντιδρούν για το νέο hotspot appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα