Πρεμιέρα την Παρασκευή για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Τόπου

12:57 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη των εργασιών του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Marketing και Branding τόπου που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αλ. Δέφνερ, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου που ξεκινούν

την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Μύλο του Παππά και ολοκληρώνονται στις 2 Απριλίου.

Για την πόλη της Λάρισας και το Δήμο Λαρισαίων η χαρά είναι διπλή, σημείωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και πρόσθεσε: «Πρώτον γιατί η Λάρισα, κινείται δυναμικά σε τροχιά εξωστρέφειας, με τη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων και γεγονότων. Ετσι η διοργάνωση ενός τόσου σημαντικού συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί, επαγγελματίες από τους χώρους του τουρισμού, του πολιτισμού, της επικοινωνίας και της διαφήμισης, αποτελεί για την πόλη μας, ένα σημαντικό και ιδιαίτερης σημασίας γεγονός.
Δεύτερον, γιατί η Λάρισα, είναι από τις πρώτες πόλεις στην χώρα μας, που ολοκλήρωσε και διαθέτει ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο Μάρκετινγκ, το οποίο εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Τουρισμού, Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ για μια πόλη σαν την Λάρισα, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, ως πολυτέλεια, αλλά σαν μια μεγάλη ευκαιρία για την διαμόρφωση της εικόνας της πόλης, στο εγχώριο και διεθνές περιβάλλον.
Αποτελεί βαθιά μου πίστη ότι το μέλλον θα το γράψουμε πατώντας σε επιστημονικά εργαλεία υψηλής ποιότητας. Στην Ελλάδα της κρίσης, δεν υπάρχουν περιθώρια για αυτοσχεδιασμούς. Θέλω να πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού, θα αναζητήσουν την επιστημονική γνώση και προσέγγιση προκειμένου να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την «εικονα» της κάθε πόλης και της κάθε περιφέρειας.
Για τη δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, το συγκεκριμένο σχέδιο, αποτελεί ένα σημαντικό επιστημονικό εργαλείο, το οποίο μαζί με άλλα που αφορούν σε παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον, το σχεδιασμό της πολιτιστικής στρατηγικής, κ.α. μας δείχνουν το δρόμο για το σχεδιασμό της Λάρισας της επόμενης 15ετίας.
Απώτερος στόχος μας είναι να καταστεί η Λάρισα ως ο πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης, με διακριτή θέση στην χώρα και στην ευρύτερη γειτονιά μας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής και Διευθυντής του Εργαστηρίου καθηγητής Αλ. Δέφνερ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το συνέδριο έρχεται να ικανοποιήσει απαιτήσεις, ανησυχίες και προσδοκίες σε όσους αποφασίσουν να το παρακολουθήσουν.
Ειδικότερα απευθύνεται τόσο σε στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημόσιας Διοίκησης, όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στους κατοίκους της πόλης της Λάρισας».
Παράλληλες εκδηλώσεις
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου έχουν προγραμματιστεί πολιτιστικές και καλλιτεχνικές παράλληλες εκδηλώσεις στη Λάρισα όπως φωτογραφικός διαγωνισμός, έκθεση φωτογραφίας με θέμα ‘Η άλλη όψη της Λάρισας’, εικαστική έκθεση με συνεργασία εικαστικών και αρχιτεκτόνων και με θέμα την Λάρισα, λειτουργία του Μουσείου Κούκλας, μουσική από τη Φιλαρμονική του Δήμου, γαστρονομικό περίπατο στη Λάρισα, εκδρομή στο Μεταξοχώρι και τα παράλια της Λάρισας κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα