"Πράσινο φώς" για το ΠΕΔΥ απο την Επιτροπή της Βουλής

07:04 31/1/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Το "πράσινο φώς" της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πήρε το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Ο υπουργός Υγείας, Aδωνις Γεωργιάδης, επέφερε σειρά αλλαγών, με κυριότερη εκείνη της συμπερίληψης των ανασφάλιστων στους δικαιούχους πρόσβασης στο Δίκτυο. Υποστήριξε, ωστόσο, πως κάτι τέτοιο προβλεπόταν ήδη από τα συμφραζόμενα στο κείμενο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε
ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, οι ανασφάλιστοι θα εξακολουθούν να μην καλύπτονται για τις φαρμακευτικές τους δαπάνες από το ΠΕΔΥ.

Ο υφυπουργός Υγείας διευκρίνισε επίσης πως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα επιλέξουν να κρατήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία (στερούμενοι το δικαίωμα συμμετοχής στο ΠΕΔΥ), θα έχουν την δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με το Δίκτυο.

«Αναγνωρίζουμε την εμπειρία και την προσφορά όλων αυτών των ανθρώπων που έχουν εργαστεί στο ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ όλο αυτό το διάστημα, αλλά δεν μπορεί να μην βάλουμε καθαρούς κανόνες από την αρχή. Θα τους δώσουμε όμως τη δυνατότητα να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ μέσω ενός ειδικού καθεστώτος» ανέφερε ο κ. Μπέζας.
Keywords
Τυχαία Θέματα