Πρ. Παυλόπουλος: «Με ενότητα και συλλογική προσπάθεια μπορείς να καταφέρεις πολλά»

00:04 8/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου ολοκληρώθηκαν σήμερα (Κυριακή 7 Απριλίου) οι τριήμερες εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα». Κατά την ομιλία του δε, έστειλε μήνυμα ότι με την ενότητα και την συλλογική προσπάθεια μπορείς να καταφέρεις πολλά, κι ότι οι εσωτερικοί διχασμοί οδηγούν τη χώρα σε τραγωδίες.

Ο κ. Παυλόπουλος έφθασε γύρω στις 10 το πρωί στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στη Ν. Αγχίαλο όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια, μετέβη στο χώρο

του συνεταιρισμού, όπου τελέστηκε αγιασμός και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των 43 ιδρυτών του συνεταιρισμού.

Ο Πρόεδρος ξεναγήθηκε στην έκθεση στο χώρο του συνεταιρισμού και στα αποστακτήρια, ενώ ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής κρασιού και τσίπουρου.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στους Αγχιαλίτες πρόσφυγες – προγόνους από την Ανατολική Ρωμυλία και τη Θράκη, που αποτέλεσαν παράδειγμα για τη δημιουργία αυτού του συνεταιρισμού αλλά και στην ιστορία του.

«Να θυμίσουμε εκείνους που εμπνεύστηκαν την πορεία της Ελλάδας μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς που έδωσαν την ευκαιρία να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα και πόροι» δήλωσε και συνέχισε «Όλοι δούλεψαν συλλογικά. Η Μαγνησία έχουν δύο μεγάλους συνεταιρισμούς. Στη Ζαγορά και στην Αγχίαλο. Ο τόπος πιστεύει στη συλλογική προσπάθεια. Μας διδάσκετε ότι, κάθε μεγάλο και σημαντικό το πράξαμε με ενότητα και οι διχασμοί μας οδήγησαν σε τραγωδίες. Το δικαστήριο της ιστορίας δε θα μας συγχωρέσει διχασμούς. Να υπερασπιστούμε την ιστορική μας διαδρομή»

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Θεσσαλία έχει πλούσια συνεταιριστική παράδοση, Αμπελάκια, Ζαγορά, Αγχίαλος, τονίζοντας ότι ο ο συνεταιρισμός Αγχιάλου αποτελεί «φωτεινό οδηγό» και συνέβαλε στην συνεταιριστική παράδοση και στην οικονομική σταθερότητα της περιοχής.

Συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ξέρει να συνεργάζεται με την κοινωνία που δοκιμάζεται και ζήτησε από τον Πρόεδρο να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνοντας από την Περιφέρεια για κέντρο μελέτης θεσσαλικής ιστορίας κ.α.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγχιάλαου «Η Δήμητρα» Γιάννης Κίτσιος, αναφέρθηκε στην ιστορία του συνεταιρισμού κι όπως είπε «Τα 100 χρόνια της οργάνωσης περιγράφουν την ιστορία τριών γενεών, στυλοβάτες του συνεταιρισμού και τώρα έρχεται και η τέταρτη γενιά. Ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε στις 23 Απριλίου 1918 κι έχει παράδοση στη διαδικασία παραγωγής τσίπουρου και κρασιού. Προσπαθούμε για την προστασία του περιβάλλοντος. Στις δράσεις του συνεταιρισμού είναι η ίδρυση και λειτουργία εκθετηρίου».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα