ΠΟΣΠΕΡΤ: Η Digea θέλει να επιβάλλει το κλείσιμο του MEGA

22:42 14/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Digea θέλει να επιβάλλει το κλείσιμο του Mega αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία προκηρύσσει μαζί με την ΠΟΕΣΥ την Τετάρτη, τρίωρη στάση εργασίας από τις 18:00 έως τις 21:00,

απευθύνοντας κάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Digea, στο Μαρούσι.

Η ανακοίνωση:

Σαν «Μαύρη Χειρ» η Digea θέλει να επιβάλλει το κλείσιμο του MEGA

«Μετά το μαύρο και στον 902 που τολμούσε (!!!) να αναμεταδίδει το τηλεοπτικό πρόγραμμα των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ την εποχή του μαύρου και με τις πλάτες ή και τις εντολές – σίγουρα όμως με τις επιθυμίες – της τότε κυβέρνησης των ΣαμαροΒενιζέλων, έχουμε νέα αυθαιρεσία από τον «επιβήτορα» των δημόσιων συχνοτήτων που της «χαρίστηκαν» για 15 χρόνια με το νόμο και τον διαγωνισμό της συγκυβέρνησης το 2014.

H «DIGEA uber alles», απειλεί ότι θα ρίξει μαύρο στο MEGA, που είναι ιδρυτικό μέλος της, αδιαφορώντας για όλα αυτά που έλεγαν όλο τον προηγούμενο καιρό οι «νταβατζήδες» καναλάρχες, μέτοχοί της μην υπολογίζοντας ακόμα και τους νόμους της αγοράς, λες και το MEGA χρωστάει μόνο σε αυτήν.
Καλά θα ήταν η DIGEA να γίνει και αυτή σύννομη, ώστε να πάψουν οι δικές της λευκές (μαύρες) τρύπες μετάδοσης στον ελλαδικό χώρο και να μην υποχρεώνει τους Έλληνες πολίτες σε επιπλέον μεγάλα κόστη για να έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση που δικαιούνται.

Χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι την κύρια ευθύνη την έχουν οι ανάλγητοι α-μέτοχοι του MEGA, οι «γύπες» καναλάρχες, για λόγους ανταγωνισμού, θέλουν να ρίξουν μαύρο, μέσω της DIGEA, στον ανταγωνιστή τους και κυρίαρχο παίχτη του τηλεοπτικού τοπίου, ώστε να μοιράσουν τα ιμάτιά του.

Ούτε κουβέντα τώρα πιά για τους εργαζόμενους που χάνουν τις δουλειές τους, τους οποίους αφού τους ενέσπειραν το φόβο και την ανασφάλεια, θέλησαν να τους χρησιμοποιήσουν ενάντια σε όλους, στον «υπουργό καναλάρχη», στην ανάγκη νομιμότητας του τηλεοπτικού τοπίου που έπρεπε να επέλθει μετά από 27 χρόνια κλπ, ώστε να εκβιάζουν από τη μεριά τους την κυβέρνηση για το συμφέρον τους, όπως πάντα έκαναν και τους περνούσε μέχρι σήμερα. Τελείωσαν τα άλλοθί τους όμως ! Έπεσαν οι μάσκες… κι όχι λόγω εποχής.

Προπέτασμα καπνού η ανεργία, ο αριθμός των αδειών, η ελευθεροφωνία, η δημοκρατία που επικαλούνταν. Όλα «μαύρισαν» και χάθηκαν στο βωμό του κέρδους.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στέκεται δυναμικά αλληλέγγυα στους εργαζόμενους του MEGA που απλήρωτοι προσπαθούν εδώ και ένα χρόνο περίπου να κρατούν ζωντανό το κανάλι με την προσδοκία της επαναλειτουργίας του και μοναδικό όφελος την προσφορά εργασίας τους. Σε αντίθεση με τα πολλαπλά οφέλη οικονομικά και άλλα, των «αφιλότιμων αφεντικών» του MEGA – της DIGEA – των τραπεζών κλπ που αποκομίζουν από αυτό το πάθος, την αντοχή και την ανάγκη επιβίωσης αυτών των εργαζομένων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την Κυβέρνηση, το ΕΣΡ και τη δικαιοσύνη (έχει γίνει προσφυγή ενάντια σε αυτή την κατάπτυστη απόφαση της DIGEA), νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα ώστε να πάψουν οι αυθαιρεσίες και να σταματήσει το καθεστώς ανομίας και εκμετάλλευσης στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με την ΠΟΕΣΥ προκηρύσσουν την Τετάρτη 15-02-2017, 3ωρη στάση εργασίας από τις 18:00 έως τις 21:00, ενάντια στην αυθαίρετη απόφαση της DIGEA για μαύρο στο MEGA.
Συνεχίζουμε να δίνουμε μάχη για τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ για δουλειά με αξιοπρέπεια, νομιμότητα και δίκαιη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.
Καλούμε την ώρα της στάσης, όλους τους συναδέλφους έξω από τα γραφεία της DIGEA (Σωρού 26 στο Μαρούσι).»

Keywords
Τυχαία Θέματα